Ricoh Hungary: ismét rekordforgalom, további árcsökkentés

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 9. 17:28
43,5%-kal javult a Ricoh Hungary Kft. értékesítési árbevétele 2002 első pénzügyi félévében az előző félév forgalmához viszonyítva - jelentette be Halász Gábor, a Ricoh Hungary ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Ricoh új faxkészülékeit, valamint csúcskategóriás dokumentummenedzsment-megoldását, az Aficio 1060/1075 berendezéseket is.
Mint Halász Gábor elmondta, a félév másfél milliárdos forgalmát alapul véve reális, hogy a 2003 március végén záruló pénzügyi évet a magyar leányvállalat a tavalyi rekordforgalmat túlszárnyalva, 3 milliárd forintot meghaladó újabb eladási rekorddal zárja. Halász Gábor ugyanakkor bejelentette a Ricoh stratégiai termékek árának 10-16 százalékos csökkentését.

A Ricoh Hungary az elmúlt pénzügyi félévben (2002. április 1.-szeptember 30.) 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, s ezzel 43,5 százalékkal növelte forgalmát a megelőző év azonos időszakához viszonyítva. Az értékesítési eredmény messze meghaladja a pénzügyi év elején, áprilisban az egész évre prognosztizált, az általános dekonjunktúra hatásait is kalkuláló 20 százalékos növekedési ütemet. Halász Gábor elmondta, hogy a "keresztfélévek" adatai (2001. október 1. és 2002. szeptember 30. között) szerint a magyar leányvállalat fennállása óta a legmagasabb, 3,1 milliárd forintos éves forgalmat realizált.

A forgalom a vizsgált hat hónap mindegyikében jelentősen meghaladta a tavalyi első félév adatait. A látványos eredmény továbbra is elsősorban a Ricoh vezető, az árbevétel döntő részét adó termékcsaládja, a - multifunkciós gépekké bővíthető - digitális másolók forgalomnövekedésének köszönhető. Az értékesítésen belül növe-kedett a szolgáltatások (outsourcing és szolgáltatási szint szerződések, a nagyvál-lalatok számára "testre szabott" integrált irodatechnikai megoldások stb.) aránya.

Jelenleg a Ricoh Hungary forgalmának fele származik gépek eladásából, a többi a szolgáltatásokból.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ricoh Hungary 10-16 százalékkal csökkenti stratégiai termékeinek árát. Erre, üzletpolitikai megfontolások mellett, a Ricoh globális szervezetében végrehajtott hatékonyságnövelő intézkedések eredményei, valamint a magyarországi leányvállalat szervezetének tovább javuló eredményessége teremtett alapot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36