Utat nyert a Microsoft WM9 az otthoni mozizás felé

Tóth Kristóf, 2002. október 14. 05:23
A szoftveróriás Microsoft a napokban szerződést kötött a dél-koreai Korea Telecommal, amelynek értelmében 4,4 millió előfizető rendelhet majd filmeket és egyéb TV műsorokat Windows Media 9 formátumban.
A KT (korábban Korea Telecom) jelenleg a piacvezető telekommunikációs- és szélessávú internetszolgáltató Dél-Koreában. A társaság az elmúlt napokban licenszelte a Windows Media 9 technológiát a Microsfttól, amely segítségével mintegy 4,4 millió broadband előfizetőnek kínál majd Video-On-Demand (VOD - Videó rendelésre) szolgáltatást.

A szerdán indított, HomeMedia elnevezésű előfizetéses szolgáltatáson keresztül a közeljövőtől kezdve Windows Media 9 formátumú TV műsorok, illetve mozifilmek lesznek elérhetőek a dél-koreai felhasználók számára. A KT bejelentése szerint az év végétől a teljes szolgáltatás a Microsoft multimédia szervereiről lesz elérhető.

Bár a redmondi (Washington) központú Microsoft széles körben népszerűsíti új internetes audió/videó technológiáját, a mostani szerződés az első, amelyet a társaság egy telekommunikációs szolgáltatóval kötött a WM9 alkalmazásáról. "A Microsoft célja, hogy a Windows Media 9-et az általánosan elfogadott, alapértelmezett digitális média szabvánnyá tegye" - mondta Michael Gartenberg, a Jupiter Research elemzője hozzátéve, hogy amennyiben a WM9 az MP3-hoz hasonlóan elterjedtté válik, a Microsoft a digitális moziktól az asztali eszközökig számos PC-n kívüli területen is népszerűsíteni fogja a megoldást.

A KT HomeMedia szolgáltatása jelenleg 2000 filmet és egyéb TV műsort tartalmaz elsősorban az ország saját filmstúdióitól, illetve TV csatornáitól. Az előfizetők 1 - 3 dolláros áron rendelhetnek meg egy - egy új filmet, vagy választhatnak az 5, illetve 10 dolláros havidíjú előfizetések közül, amelyek fix videócsomagokat tartalmaznak. A KT jelenleg tárgyal a nemzetközi filmstúdiókkal filmjeik licenszeléséről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50