Multimédiás fejlesztés 3G mobiltelefonokra

Kollár Csaba, 2002. október 21. 18:20
A Royal Philips Electronics új, a mobiltelefon-gyártó cégek számára fejlesztett technológiai megoldásportfólióval jelent meg.
A Platform4 Micro Edition (ME) nevet viselő fejlesztés egy teljes médiakódoló és -dekódoló szoftver alapú termék, mely lehetővé teszi, hogy a 3GPP-kompatibilis multimédia-tartalom a következő generációs mobiltelefonokon látható legyen.

A Philips Platform4 ME-vel a mobiltelefon-gyártó cégek, valamint OEM-partnereik fejlett multimédiás funkcionalitást adhatnak mobiltelefonjaiknak, beleértve a már jelenleg kapható kamerával ellátott mobiltelefonok lehetőséget is.

Ez a fontos fejlesztés a jövőben lehetővé teszi a gyártóknak és a szolgáltatóknak, hogy növeljék és gyorsítsák termékeik/szolgáltatásaik audio- és videofelvételi és -visszajátszási képességét, ezáltal a felhasználók MMS-en keresztül nagyon jó minőségű video- és audiotartalmat küldhetnek és fogadhatnak.

A Platform4 ME további hasznos ismérve az, hogy segítségével a 3GPP-kompatibilitásra építve nagyon jó minőségű kódolást végezhetünk hálózati feldolgozás számára, csökkentve a kódolási hibákat. A fejlesztés támogatja a vég-vég típusú kapcsolatot, valamint a DRM-et (digital rights management - digitális jogok kezelése) is.

A Platform4 ME middleware megoldás három csomagot tartalmaz; egy Platform4 CamCoder ME-t (videokódoló kamerás mobiltelefonok számára), valamint két video-visszajátszó terméket, a Platform 4 Player ME-t és a Platform4 Player Pro ME-t.

A Platform4 CamCoder ME a Philips első osztályú multimédia-kódoló technológiáját használja, felkínálva a különböző formátumokból (MPEG-4, H.263 és AMR-NB audio) történő választás lehetőségét.

A Platform4 Player ME multimédia-lejátszó által támogatott formátumok: MPEG-4, H.263 video, AMR-WB,AMR-NB audio.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14