Comdex 2002-előzetes

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2002. november 18. 20:50
A jövő héten Las Vegasban megrendezésre kerülő Comdex idén is képet ad az iparág új fejlődési irányairól. Az egyhetes seregszemle különös figyelmet szentel a mobilmegoldásoknak, köztük kiemelten foglalkozik a korlátozott hatótávolságú, vezeték nélküli kapcsolatot lehetővé tevő Wi-Fi technológiával.
A vasárnap esti megnyitóbeszédek között nagy érdeklődés várja Bill Gates beszédét, mely várhatóan sok időt szentel a kábel nélküli megoldásoknak. A szoftveróriás két új tablet-PC és a házi számítástechnikai-szórakoztatóelektronikai eszközök összehangolása révén is érintett a területen.

A National Semiconductor a Comdexre időzítette teljes képességű Windows XP rendszerű, hordozható, GXO névre hallgató számítógépének bemutatását, mely mindössze 11x15 cm-es, főként közép- és felsővezetők azonnali internetelérésének biztosítására szánják.

A 23. Comdex a szokásos kisebb alkalmazások és eszközök sokaságát hozza, de a szeptember 11-i események után kérdéses, hogy a tavalyi visszafogott látogatottság lesz-e jellemző, vagy visszatérnek a tömegek. A korábbi jellemző látogatói szám 200 ezer fő volt, tavaly azonban csak 125 ezren jöttek el, a szervezők ennek megfelelően idén is csökkentett programmal készültek. Várható a Compaq D315 Athlon XP processzorra épülő asztali PC bemutatása, a Palm új licenceket ad ki operációs rendszerére, megjelenik a Dell Axim x5 kézisorozata, valamint két új iPaq. A Dell bejelenti, hogy végül az Intel Itanium processzorok használata mellett döntött-e, avagy sem, és újabb fejlemények várhatóak a zűrzavaros DVD-írás szabványai tájáról. Az Nvidia a tervek szerint kihozza NV30-as chipjét, mely GeForce 5 néven kerül a forgalomba, az NEC bemutatja 32 Itanium 2 processzorra épülő TX7 szerverét, és többet tudhatunk meg az Intel 533 MHz-es rendszerbuszt támogató alaplapi lapkakészleteiről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50