Minden szinten szinte minden

Újdonságáradat a kiállításon

Tóth Kristóf, 2002. november 20. 17:44
Ahogy az várható volt, a napokban zajló Comdexen a gyártók csak úgy ontják magukból az újdonságokat, így most tekintsük át röviden, hogy az elmúlt pár napban milyen új hardverek láttak napvilágot a rangos szakmai rendezvényen!
Kezdjük talán az Egyesült Államokbeli PCLaptops céggel, mely nem éppen pehelysúlyú E-Pro Max 585-ös notebookját, mint a világ egyik legnagyobb teljesítményű hordozható számítógépét mutatta be a Comdexen. A notebook-újdonság szokás szerint nem mobil, hanem eredetileg asztali számítógépekben történő felhasználásra szánt Pentium 4-es processzorral van felvértezve, abból is egy olyan elég "ütős" modellel, melynek működési frekvenciája nem kevesebb mint 2,8 GHz.

A Comdexről természetesen nem hiányozhat a világ egyik legnagyobb merevlemezgyártója, a Maxtor sem, mely cég munkatársai a kiállítás keretein belül mutatták be a jelenleg létező legnagyobb tárolókapacitású merevlemezt. A 250 GB-os winchester-újdonságot a cég úgy reklámozza, hogy segítségével akár több mint 60 ezer négyperces MP3 zenefájlt, vagy 250 ezer digitális fényképet is el lehet tárolni. A Maxtor vadonatúj merevlemeze egy 399 dolláros upgrade kitben vásárolható meg, mely csomag a merevlemezen kívül egy illesztőkártyát, kábeleket és részletes leírásokat is tartalmaz.

A Hitachi képviselői a vadonatúj, DynaMo 2300U2 típusjelzésű hordozható adattároló eszközről rántották le a leplet, mely a nevéből kikövetkeztethetően 2,3 GB kapacitású lemezek kezelésére képes, és USB 2.0 interfésszel rendelkezik. Az új generációs meghajtó már a jövő hónaptól világszerte kapható lesz, kereskedelmi ára pedig 350 dollár körül fog alakulni. A meghajtóval kompatibilis 2,3 GB kapacitású lemezekért várhatóan 20 dollár körüli összeget kell majd fizetni.

A Nokia Comdexes standján talán a 3650-es mobiltelefont övezte a legnagyobb érdeklődés, ugyanis a finn gyártó ezen új modellje integrált digitális fényképezőgépe révén fényképezésre, sőt rövid mozgóképek készítésére is alkalmas, ezenkívül pedig integrált audiolejátszóval is el van látva, és természetesen a GPRS szabvánnyal is kompatibilis. A Nokia 3650 várhatóan a jövő év első negyedévében fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50