Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a GTS Datanet

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 10. 15:26
A Matáv, elsőként a GTS Datanet Távközlési Kft.-vel, ma aláírta az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak). Ezzel párhuzamosan már folyik a Matáv és a GTS hálózatainak fizikai összekapcsolása, hogy a szolgáltatók előfizetői elérhessék egymást.
Az új szerződés a május 15-én ideiglenes tartalommal megkötött összekapcsolási szerződés módosítása. A korábbi ideiglenes szerződés megkötésekor a Matávnak még nem volt a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlata, így a felek csak annak tervezetét tudták figyelembe venni. A szerződés módosítását célzó tárgyalások érdemben a referencia összekapcsolási ajánlat szeptember 30-ai hatályba lépése után kezdődhettek meg.

A GTS-Datanet értékelése szerint a szerződés aláírása egy szükséges kezdeti lépés ahhoz, hogy a távbeszélő szolgáltatások piacán az ügyfeleknek valóban legyen választási lehetőségük.

A Matáv más szolgáltatókkal is tárgyal a korábbi hálózati és összekapcsolási szerződések módosításáról, illetve kiváltásáról a MARIO feltételrendszerének megfelelően. A közeljövőben több új összekapcsolási szerződés aláírása is várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50