MVI - videoadás 2.5G hálózatokra

Kollár Csaba, 2002. december 14. 10:07
Az angliai központú, vezeték nélküli technológiák fejlesztésével foglakozó vállalat, a Mobile Video Imaging (MVI) egy olyan új szoftvert mutatott be, amelyik - állításuk szerint - képes a már meglevő 2.5G hálózatokon is videoklipek lejátszására.
A vállalat sávszélességet menedzselő szoftvere segítségével akár 25 kbps sávszélesség esetén is lehetőség lesz folyamatos (streaming) videoadás sugárzására. A technológia arra is alkalmas, hogy teljes egészében kiszolgálja a 3G hálózatok minőségi elvárásokra épülő álló- és mozgókép közvetítését.

Az MVI technológiáját jelenleg az angol O2 szolgáltató teszteli Microsoft XDA és Compaq iPAQ készülékeken.

Az MVI vezetőségi tagja, Gerrard Williams a következőket nyilatkozta a fejlesztésükről: "A tartalomfejlesztőkkel történt egyeztetések után elmondhatjuk, hogy a következő év végéig közel 30 videocsatorna közvetítése válik lehetségessé, beleértve a sport-, a hír- és a szabadidős csatornákat is. Azért fontos a 2.5G hálózatokon a folyamatos videoadás lehetőségének a megteremtése, mert így sokkal több ember használhatja a technológiát arra, hogy segítségével az őt érdeklő információkat megszerezze. Fejlesztésünk ebben kínál egy hatékony megoldást."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14