Itt az első vezeték nélküli képkereső szolgáltatás

Kollár Csaba, 2002. december 19. 23:47
A Google, mely már eddig is meghatározó szerepet töltött be az internetes keresőrobotok fejlesztése területén, és a Sprint, amelyik jelenleg a legnagyobb, teljesen digitális országos hálózattal rendelkezik, bejelentette, hogy útjára indítja az első amerikai központú vezeték nélküli képkereső szolgáltatást.
Az új szolgáltatás lehetővé teszi, hogy PCS Vision ügyfelei megkeressék és megtekintsék a Google mintegy 400 millió webképét, és több mint 3 milliárd web-lapot tartalmazó kollekciójában az őket érdeklő tartalmakat, képi információkat. A Google keresőszolgáltatásai már korábban elérhetők voltak PCS Wireless Web környezetben, így a fogyasztók a szöveg alapú site-ok és információk között kutathattak. A mostani bejelentés ehhez képest jelent újdonságot; teljesen színes képeket és egyéb web-site-okat.

Chip Novick a Sprint PCS üzletágának marketingért felelős elnökhelyettese szerint "a Google új mobil és vizuális ablakot nyitott a világra a PCS Vision ügyfelei számára. Az a lehetőség, hogy színes képek és egyéb tartalmak között tudnak keresni a fogyasztók, egy új irányt mutatnak: a mobilkészülékek az egyszerű hívások mellett komplett keresőfelületet is biztosítanak." Omid Kordestani a Google Worldwide Sales és Field Operations (világkereskedelem és háttérműveletek) elnökhelyettese azt nyilatkozta, hogy "a Google és a Sprint együttműködése a mobiltelefonokat használóknak egy böngészővel kereshető és szűrhető hatalmas regisztrált kép- és web-adatbázishoz biztosít hozzáférést. Ez a bejelentés demonstrálja a Google folyamatos elkötelezettségét az innováció és a fejlett keresőszolgáltatások mellett nem csak vezetékes, de vezeték nélküli környezetben is."

Kulcsszavak: Sprint Google mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09