Közel 12 milliárd dolláros karácsonyi forgalom

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 25. 10:19
Bár az internetezés terén nem sok jó mondható el a most véget érő esztendőről, az online üzletek karácsonyi forgalma - legalábbis Amerikában - mégis rekordot döntött: november elseje és karácsony között a 2000 online áruházat figyelő BizRate közel 12 milliárdos forgalmat regisztrált, ami 40 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor mért pénzköltést.
A legnagyobb forgalom még mindig a könyv-zene-videó forgalmazóké, de erősen felzárkózott a ruházat is, mindkettő csaknem kétmilliárddal részesült az online karácsonyi forgalomból. A leginkább keresett öt árufajtában benne van még az: utazás, a fogyasztói elektronika és a játékok (beleértve a videojátékokat), ez az öt árufajta együttesen az online vásárlások kétharmadát teszi ki.

A csúcs mindenütt december első két hetére esett, az Overstock.com például ez idő alatt 16,6 millió dolláros forgalmat bonyolított le, szemben a tavalyi 5,7 millió dollárral. A karácsony közeledtével a vásárlók egyre kevésbé bíztak abban, hogy időre megérkezik az áru, ezért az utolsó napokban már jelentősen lecsökkent a forgalom, az emberek egyre kevesebb időt töltöttek online.

Kulcsszavak: e-commerce karácsony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36