Zeneszolgáltatás az O2-nél

Kollár Csaba, 2003. március 11. 20:52
A mobiltelefonokon elérhető zeneszolgáltatásra már korábban is találhattunk példákat, az mmO2 mostani bejelentése annyiban újszerű, hogy olyan partnerekkel működik együtt, mint az MTV, vagy a BMG.
A bejelentés értelmében májustól a felhasználók zeneszámokat tölthetnek le egy speciális digitális zenelejátszó segítségével. A Siemens által fejlesztett készüléket egy GPRS-kompatibilis telefonhoz kell csatlakoztatni, ha le szeretnénk tölteni a zenéket, melyekből széles a kínálat; a BMG hatalmas zeneanyaga szolgáltatja az alapot hozzá.

Miután a zenét letöltöttük, a felhasználó megszakíthatja a kapcsolatot a telefon és az eszköz között, melyet aztán hordozható lejátszóként is használhat. Az átlagos letöltési idő 90 másodperc. Az O2 márkajelzésével ellátott digitális zenelejátszó a memóriakártyában közel 100 zeneszámot tud tárolni. A felhasználók kedvenc számaikat számítógépre is tölthetik, de arra is lehetőségük van, hogy kibővítsék a készülék memóriáját.

Az O2 azt állítja hogy a világon ez lesz az első igazi zenei mobilszolgáltatás, és bízik benne, hogy az év vége felé az eszköz már a boltokban lehet, igaz, ez még nagyban függ a tesztüzem alatti fogyasztói visszajelzésektől, véleményektől. Ezekre alapozva a vállalat még változtathat a zeneszolgáltatási palettán.

A tesztüzemre májusban Angliában és Németországban kerül sor. AZ MTV biztosítja az O2 számára a zenei listákat, melyeket a fogyasztók a speciális interfész segítségével elérhetnek.

Kulcsszavak: zene mobilszolg O2 Germany

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14