Négy új Sony digitális fényképezőgép

Tóth Kristóf, 2003. május 1. 23:19
A szórakoztató elektronikai eszközök vezető gyártója, a Sony a napokban négy olyan vadonatúj digitális fényképezőgépet jelentett be, melyektől a cég vezetői nem titkoltan azt remélik, hogy a Sony piaci részesedése jelentős mértékben növekedni fog.
Az elmúlt év októbere és az idei év februárja közötti időszakban a japán székhelyű gyártó az Egyesült Államokban, valamint Japánban a digitális fényképezőgép piac mintegy 19 százalékát uralta, európai piacrésze pedig körülbelül 12 százalékos volt. A Sony vezetői általánosságban véve elégedettek a cég észak-amerikai, japán és európai piacokon elért eredményeivel, azonban ázsiai, illetve latin-amerikai teljesítményével már korántsem.

A Sony munkatársai egy a napokban megrendezett nagyszabású rendezvény keretein belül összesen tizenegy digitális fényképezőgépet mutattak be, mely modellek közül hét már a tavalyi esztendő végén megjelent a piacon, négy azonban vadonatúj terméknek számít. A gyártó képviselői elmondták, hogy az új digitális fényképezőgépek elődeiknél általánosságban véve szélesebb szolgáltatási körrel, egyszerűbb kezelőfelülettel, valamint továbbfejlesztett mozgókép-rögzítési funkciókkal rendelkeznek.

A cég újdonságai közül legelőször a P10 típusjelzésű modell lesz megvásárolható, a Sony ígéretei szerint már májustól. A P10 nem más, mint egy 5 megapixeles felbontással, valamint háromszoros optikai és négyszeres digitális zoommal rendelkező digitális fényképezőgép. A 108x51,5x35,8 milliméteres méretekkel rendelkező fényképezőgép 206 grammot nyom a mérlegen, és segítségével akár 640x480 pixel felbontású MPEG VX videofelvételeket is lehet készíteni.

Két másik társához hasonlóan idén júniusban jelenik meg a piacon a Sony V1 típusjelzésű új digitális fényképezőgépe. Az 5 megapixeles CCD-vel felvértezett modell négyszeres optikai, valamint négyszeres digitális zoommal rendelkezik, és különlegessége, hogy társaitól eltérően ISO100-800 kompatibilis. A 99x65,2x56,9 milliméteres méretekkel rendelkező készülék tömege 298 gramm.

A Sony FX77 egy 4 megapixel felbontású digitális fényképezőgép, mely sajnos csak digitális zoommal büszkélkedhet, így nála várhatóan sokkal nagyobb érdeklődés övezi majd az 5 megapixel felbontású, háromszoros optikai és négyszeres digitális zommal rendelkező P92-es modellt.
Kulcsszavak: Sony multimédia kamera

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38