Piacon a Novell exteNd Application Server 5

forrás Prim Online, 2003. május 16. 12:31
A robusztus fejlesztőplatformot, termelékeny fejlesztőeszközöket és a legújabb iparági szabványok támogatását is tartalmazó Novell exteNd Application Server 5 mostantól világszerte elérhető, így a szervezetek számára vállalati szintű J2EE és webes szolgáltatás fejlesztő platformként szolgálhat. Ez a verzió kiváló platformot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő programcsomaghoz, és a Novell NetWare 6.5 verzióhoz, mely később, a nyár folyamán kerül forgalomba.
A Network Computing magazin 2003. április 3-i számában „Editor's Choice" szerkesztői díjjal jutalmazták a Novell exteNd Application Servert. A termék a zökkenőmentes IDE integráció és vállalati szintű szolgáltatáskészlete miatt kapta ezt a díjat - többek között ezen a két területen történtek a fejlesztések a Novell exteNd Application Server 5 szoftverben. Egy másik jele annak, hogy a Novell erősen elkötelezett a J2EE technológia irányába, hogy ezt a terméket felhasználják a TheServerSide.com weboldal működtetéséhez, mely az iparág vezető J2EE fejlesztőközössége. A Novell exteNd Application Server 5 egy Linux alapú szerverfürtön fut, mely BEA, Oracle és Sun J2EE kompatibilis alkalmazásszervereket is futtat. A NetWare 6.5 nyári megjelenése után a TheServerSide.com egy NetWare szervert ad ehhez a fürthöz, mely a Novell exteNd Application Server 5 terméket futtatja.

A Novell exteNd Application Server 5 teljes körű alapot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő csomaggal felépített alkalmazások bevezetéséhez. A Novell exteNd csomag a Novell exteNd Application Server mellet a következő komponenseket tartalmazza:

1. Novell exteNd Composer: egy átfogó integrációs szerver, mely egységesített, szabvány alapú megoldást biztosít a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásintegrációhoz, üzleti folyamatok integrálásához és a korábbi rendszerek webes szolgáltatásként használhatóvá tételéhez.

2. Novell exteNd Director: egy portálszerver, mely az informatikai szervezetek számára lehetővé teszi a tartalomban gazdag, személyre szabott webes alkalmazások gyors kifejlesztését és könnyű karbantartását.

A Novell exteNd Application Server 5 bevezetése mellett a Novell exteNd csomag nemrégiben kapta meg a „Java Verified" minősítést, mely a J2EE kompatibilis alkalmazásszerverek közötti hordozhatóságot tanúsítja. Emellett a Novell külön teszteli és támogatja az IBM WebSphere és BEA WebLogic alkalmazásszervereket, a Novell exteNd Application Server mellett.

A Novell exteNd Application Server a főbb operációs rendszerek legtöbbjén fut, többek között Linux, Solaris, Windows, HP-UX, és NetWare rendszereken. A NetWare 6.5 nyári szállításakor tartalmazni fogja a Novell exteNd Application Server 5 Enterprise Edition változatát. A NetWare ügyfelek egy szorosan integrált, teljes mértékben J2EE kompatibilis alkalmazásszerverhez jutnak, melyet webes szolgáltatás alapú alkalmazásaik bevezetéséhez használhatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59