ArchiCAD-del készülnek a VW autószalonjai

forrás Prim Online, 2003. június 5. 11:55
[smallimage 1 left] A Graphisoft termékkínálatának vezető szoftverét, az ArchiCAD 8-at bevezetik Európa legnagyobb autógyártójánál.
A Volkswagen AG Viszonteladói Építési Tanácsadó Irodája ezentúl a Graphisoft megoldását alkalmazza világszerte autószalonjai építésére és átalakítására. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az autógyártó óriás integrálja a VW márka építészeti elemeit a vállalati arculatba és támogatja partnereit azok alkalmazásában.

Az ArchiCAD és GDL objektum-technológiája segítségével a tanácsadó iroda tervezői tovább kívánják optimalizálni az autószalonoknak nyújtott szolgáltatásaikat. Michael Schramm, a VW Viszonteladói Építési Tanácsadó Irodájának projektvezetője szerint ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy a szoftverrel gyorsan és helyben elvégezhetik az állapotfelmérést és -rögzítést. Továbbá rövid idő alatt elkészíthetik a koncepciók és gyakorlati megoldási javaslatok prezentációit, és mindezzel tovább növelhetik értékesítési partnerek bizalmát, elkötelezettségét. „A számítógépes mobil munkahelyek bevezetése a Fujitsu Siemens Mobile H szériás laptopok és az ArchiCAD alkalmazásával valóságos forradalmat jelentett a Volkswagennél, és minden egyes kattintás az ArchiCAD-ben a program melletti döntésünket igazolja. Nem utolsósorban a Graphisoft Nordbayern GmbH szolgáltatásai és szakértelme is arról győzött meg bennünket, hogy a kommunikáció és a pontosan meghatározott szabványok elengedhetetlenek a mai piacokon."

A cél az, hogy az ArchiCAD 8 nyújtotta lehetőségeket kiaknázva egységes, a világ minden táján alkalmazható tervezési útmutatók készüljenek a tervezőcsoportok számára, anélkül, hogy le kellene mondaniuk a kreativitásról és az egyedi építészeti megoldásokról. Ebben jelentős szerepet játszik a GDL objektum-technológia, amely tökéletesen parametrikus építőelemeket biztosít a számítógépes építészeti tervezési feladatok megkönnyítésére.
Kulcsszavak: Graphisoft iroda autotech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59