A Sony 2004 márciusáig bemutatja a Cell processzort

Tóth Kristóf, 2003. június 26. 08:40
A Sony továbbra is gőzerővel dolgozik a Cell (sejt) elnevezésű mikroprocesszor kifejlesztésén, amely a PlayStation 3 mellett számos egyéb eszköz alapja lehet majd.
Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója egy tokiói részvényesi közgyűlésen megígérte, hogy a társaság a technológiát még ebben a pénzügyi évben, vagyis jövő április előtt bemutatja.

Egyes hírforrások már a közelmúltban is arról számoltak be, hogy a Cell chip első kísérleti mintapéldányai már elkészültek, és a Sony, valamint a Toshiba már megkezdte az első Cell alapú készülék prototípusok kifejlesztését.

Kutaragi elmondása szerint a Sony számos különféle készüléket ki fog fejleszteni a Cell processzor köré, úgymint például a PlayStation 3 játékkonzol, valamint különféle mobiltelefonok, digitális fényképezők és televíziók. A japán szórakoztatóelektronikai óriás egy teljesen új operációs rendszert is fejleszt a Cell chiphez, amely kihasználja annak párhuzamos műveletvégzési lehetőségeit, illetve nagysebességű hálózati képességeit. A Cell processzorra épülő készülékek egyaránt ezen operációs rendszer valamely változatát fogják futtatni.

Egyes elemzők a bejelentést követően máris azon spekulálnak, hogy a Cell jövő márciusig történő bemutatása még azt is lehetővé tenné, hogy a PlayStation 3 játékkonzolról már a jövő évi E3 kiállításon lehulljon a lepel. Valószínűbb azonban, hogy a 2004-es Electronic Entertainment Expo (E3) Sony-féle újdonsága inkább a PlayStation Portable (PSP) mobil játékkonzol lesz, a PS3 első bemutatására pedig később, egy különleges rendezvényen kerül majd sor.
Kulcsszavak: Sony PlayStation processzor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36