Új alaplapok kellhetnek a Prescott processzoroknak

Tóth Kristóf, 2003. július 13. 20:57
Egyes, meg nem erősített hírek szerint az Intel ősszel debütáló Prescott Pentium 4 processzorai nem fognak működni a jelenlegi Pentium 4 alaplapokban, még az új Springdale és Canterwood lapkakészletes modellekben sem.
Az ősz folyamán megjelenő, Prescott magos Pentium 4 processzorok a korábbi hírek szerint ugyanolyan 478 érintkezős foglalatot fognak igényelni, mint a jelenlegi modellek. Ennek ellenére egyes hírforrások azt állítják, a processzor egyik jelenleg kapható alaplapban sem fog működni.

Amennyiben a hírforrások értesülései helytállóak, a 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiára épülő Prescott chipek a jelenlegi változatoktól különböző feszültségigényük miatt nem lesznek használhatók a mostani alaplapokban, ide értve a 865 és 875 chipkészletekre épülő modelleket is.

A megváltozó feszültségszintek azonban nem csak a felhasználók számára okozhatnak problémát: Egyes alaplapgyártók a közelmúltban olyan Pentium 4 alaplapokat adtak ki, amelyek a gyártók állításai szerint a processzor következő generációját is támogatják. A társaságok mindezt a chipóriás Intel által leszállított Prescott mintapéldányok alapján jelenthették ki. A hírforrások szerint az Intel a közeljövőben azonban olyan, módosított mintákat szállít a Prescott processzorokból, amelyek - a végleges változatokhoz hasonlóan - már nem működnek a jelenlegi alaplapokban.

A várhatóan 3,4 GHz-es órajelen debütáló Prescott későbbi változatai a hírek szerint ráadásul teljesen új foglalatban kapnak majd helyet, így az első modellekhez készülő alaplapokat később ismét le kell majd cserélni. Természetesen amennyiben az egyelőre meg nem erősített hírek igaznak bizonyulnak.
Kulcsszavak: Intel processzor alaplap

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Adobe DNG Converter 16.3

A program segítségével a manapság népszerű digitális fényképezőgépek nyers képfájljait konvertálhatjuk át a sokak által támogatott DNG (Digital NeGative) formátumba.

2024. május 26. 12:49

GUIPropView 1.30

Az ingyenes GUIPropView átfogó információkat jelenít meg a rendszerben jelenleg megnyitott összes ablakról. A programmal ezeket az ablakokat bezárhatjuk, elrejthetjük, letilthatjuk stb.

2024. május 26. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17