Intel: optimalizációs készletek mobiltelefonokhoz és PDA-khoz

forrás Prim Online, 2003. augusztus 6. 12:36
Az Intel új optimalizációs készleteket jelentett be, amelyekkel a vezeték nélküli alkalmazások fejlesztői maximálisra növelhetik az Intel XScale technológiára épülő mobiltelefonokon és PDA-kon futó szoftvereik teljesítményét, ugyanakkor minimalizálhatják áramfogyasztásukat.
A szoftvergyártók korai próbái során a teljesítménynövekedés úgy 50 százaléktól az egyik gyártó ujjlenyomat-felismerő alkalmazása esetén 20-szoros javulásig terjedt. Más cégek - például egy videokonferenciaszoftver-gyártó - pedig 25 százalékos növekedést észleltek az akkumulátoros használati időben.

"E készletek célja roppant egyszerű: lehetővé tenni az iparág számára, hogy a mobiltelefonokat és PDA-kat a lehető legizgalmasabbá tegyék" – jelentette ki Tony Sica, az Intel Wireless Communications and Computing csoportjának alelnöke és csoportmarketing-igazgatója. "A fejlett adathálózatok egyedi lehetőségeket kínálnak a szoftverfejlesztő közösség számára, hogy a kreativitást és az innovációt elhozzák ebbe az új, érdekes szegmensbe is. Az új optimalizációs készletek és az Intel XScale technológiára épülő processzorok kombinációjával biztosíthatjuk a szükséges teljesítményt ahhoz, hogy meggyőző alkalmazások és szolgáltatások készülhessenek ezekben a szegmensekben is."

A készletek egy Intel PXA255 processzorra épülő Pocket PC PDA-t tartalmaznak az alkalmazások letöltéséhez és teszteléséhez, valamint különféle szoftvereszközöket és egy támogatási CD-t az alkalmazások finomhangolásához. Az Intel-eszközök között megtalálható az Intel Vtune teljesítményelemző szoftver, valamint az IntelR C++ Compiler for Microsoft eMbedded Visual C++. A támogatási CD-n optimalizációs dokumentáció, szoftverfejlesztő készletek és mintakód található, valamint hivatkozások az Intel optimalizációs erőforrásaira. A készletek - 999 dolláros áron – már most elérhetők a www.shop-intel.com/shop/product.asp címen.

A jövőbeni készletek az Intel XScale technológiára épülő legfrissebb processzorokra épülő további kézi és vezeték nélküli eszközökkel, valamint új operációs rendszerek (Microsoft Smartphone, Linux és Palm OS) támogatásával fognak bővülni.

A készletek az Intel technológiára épülő vezeték nélküli alkalmazások továbbfejlesztésére szolgáló tevékenységsorozatának legutolsó tagjai. Az Intel számos optimalizációs labort nyitott az egész világon, hogy a fejlesztőket műszaki eszközökkel, fejlesztési támogatásokkal és mérnöki erőforrásokkal segítse. Az Intel laborjai az arizonai Chandlerben, a svédországi Stockholmban és a brazilíai Sao Paulóban találhatók.
Kulcsszavak: Intel pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59