A Broadcom 60 millió dolláros kártérítést fizet az Intelnek

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 12. 00:09
A Broadcom chipgyártó cég 60 millió dolláros kártérítést fizet az Intelnek, ugyanis a vállalat ily módon szeretne elkerülni egy várhatóan alaposan elhúzódó, szabadalmi jogokkal kapcsolatos pereskedést.
A Broadcom munkatársai elmondták, hogy a vállalat egyrészt 60 millió dollárt utal át az Intel számára, másrészt pedig keresztlicenc szerződéseket köt a világ legnagyobb chipgyártó cégével. Ismeretes, hogy az Intel a közelmúltban azzal vádolta meg a Broadcomot, hogy az megsértett öt olyan szabadalmat, melynek jogai a törvény szerint az Intelt illetik meg. A két nagyvállalat szóvivői elmondták, hogy a mostani bejelentés révén végre lezárult az ügy.

Tudni lehet, hogy az Intel a 60 millió dolláros kártérítés fejében visszavonta az Egyesült Államok szövetségi bíróságához, illetve az ITC-hez (International Trade Commission) eljuttatott peranyagait, illetve, hogy az említett összeget a Broadcom a 2003-as üzleti év harmadik, illetve negyedik negyedévében két egyenlő részletben fogja átutalni az Intel bankszámlájára.

Az Intel korábban azt állította, hogy a Broadcom megsértette öt szabadalmi jogát, melyek közül egy hálózati, egy chiptokozási, három pedig videotömörítési technológiákkal volt kapcsolatos. Az Intel azt kérte a bíróságtól, valamint az ITC-től, hogy mihamarabb akadályozzák meg a Broadcom további törvénysértéseit, illetve kötelezzék arra a vállalatot, hogy térítse meg az Intelnek okozott károkat, és fizesse ki a per kapcsán felmerülő összes költséget.

A két nagyvállalat között létrejött megállapodás értelmében az Intel, a Broadcom, illetve leányvállalataik keresztlicenszelhetik egymás azon technológiáit, melyek szabadalmi jogait 2008 augusztusa előtt jegyeztetik be a szabadalmi hivatalnál. Az érintett cégek szóvivői elmondták, hogy bizonyos termékek technológiai licenszjogai kivételt képeznek a most kötött keresztlicensz szerződések alól. Ismeretes egyébként, hogy az Intel a Broadcom egyik korai befektetője volt, azonban később a piaci rivalizálás miatt alaposan megromlott a két cég kapcsolata.
Kulcsszavak: Intel Broadcom jog

Szeniorok online szokásait vizsgálta egy friss felmérés

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 14:01

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 11:36

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Itthonra is érkeznek az új LG projektorok

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14