Ricoh 2035/2045: A környezetbarát

forrás Prim Online, 2003. augusztus 12. 17:31
Magyarországon az irodatechnikai termékek közül elsőként a Ricoh 2035/2045 típusú multifunkciós berendezése nyerte el a Környezetbarát Termék Védjegy használati jogát.
Magyarországon a termékek, technológiák és szolgáltatások környezetbarát jellegét a Környezetbarát Termék Védjegy – hétköznapi nevén Kocsánytalan Tölgy – tanúsítja, melynek engedélyezését a Környezetbarát Termék Kht - a KvVM 100%-os tulajdonában lévő Társaság - végzi.

A Környezetbarát Termék Kht. által kidolgozott „Fekete-fehér irodai digitális másológépek" feltételrendszerének Magyarországon először a Ricoh Aficio 2035/2045 típusú berendezése felelt meg, elnyerve ezzel a védjegyhasználati jogot.

A független Minősítő Bizottság a multifunkciós berendezés értékelése során – a kiváló használhatósági tulajdonságokon túl - a gép teljes életciklusának környezeti hatását vizsgálta, a gyártástól a termék újrahasznosításáig, mint pl. energiatakarékos üzemmód, alacsony zaj- és ózonkibocsátás, papír- és energiatakarékos funkciók, elektronikus dokumentumkezelés, környezetbarát csomagolás, stb. A védjegyhasználati jog egyértelműen bizonyítja, hogy a Ricoh termékei nemcsak a magas szintű technikai elvárásoknak felelnek meg, hanem - a környezettudatos vállalati filozófiának köszönhetően több tulajdonságukban is jobbak a környezeti terhelésüket tekintve, mint a védjeggyel nem rendelkező azonos funkciót betöltő termékek.

A Ricoh Japánban és Nyugat-Európában is vezető cégnek számít környezetvédelmi szempontból. A Ricoh berendezések és gyárak világszerte számos környezetvédelmi díjat kaptak, termékjelet szereztek meg és több környezetvédelmi programjuk is fut.

Ricoh Aficio 2035/2045

Idén mutatta be a Ricoh két új generációs multifunkciós termékét, az Aficio 2035, illetve az Aficio 2045 gépeket az európai piacon. A vállalat célja, hogy az Aficio 2035/2045 készülékekkel forradalmasítsa a multifunkciós gépek piacát, ezért az új termékeknél a megnövelt kommunikációs képességek mellett számos olyan technikai fejlesztést hajtottak végre, amellyel a nyomtatási, másolási, szkennelési és fax funkcióknál időt, pénzt és helyet takaríthatnak meg az ügyfelek.

Mindkét gép ideális a közepes és nagyvállalatok számára, oda, ahol olyan multifunkciós berendezéseket keresnek, amelyek kielégítik dokumentumkezelési igényeiket. A gépek a korábbinál hatékonyabb működésükkel a legkorszerűbb alternatívát jelentik az egyedülálló berendezésekkel szemben. A nagyméretű felhasználóbarát LCD kijelző segít a könnyű tájékozódásban a másolásnál, faxolásnál, nyomtatásnál vagy akár a szkennelt dokumentumok továbbításánál e-mailben, amivel nagymértékben csökken a hibalehetőség. Emellett a nyomtatás is egyszerűbbé vált az RPCS meghajtónak köszönhetően: a beállításokat előre meg lehet adni, és így a szokásos nyomtatási feladatok később egy gombnyomással elvégezhetők. Az RPCS meghajtó segítségével a felhasználók jelentős időt és energiát takaríthatnak meg, és a berendezés kihasználtsága akár 30 százalékkal is javulhat.

Az Aficio 2035/2045 bármilyen hálózatba integrálható. Mindkét berendezés beépített dokumentumszerverrel és szoftverekkel van ellátva, miáltal a dokumentumkezelés lényegesen egyszerűbbé válik. Így például a felhasználók internetes böngészőn keresztül is ellenőrizhetik a berendezés vagy a dokumentumszerver állapotát, de akár a papír- vagy a tonerellátást is. Emellett az Aficio 2035/2045 e-mail címjegyzéke bármelyik hálózatba kötött számítógépről közvetlenül menedzselhető.

A különböző fájlformátumok kezelése sem volt még soha ennyire egyszerű. A DeskTopBinder V2 Lite szoftver segítségével különböző formátumú dokumentumok kombinálhatók és egyszerre kinyomtathatók. A berendezések használata ugyanolyan egyszerű, mint egy hagyományos nyomtatóé vagy faxé, de a megnövelt funkcionalitásokkal az Aficio 2035/2045 papír és szerver nélküli faxküldést is lehetővé tesz.

A faxnál költséghatékonyabb információtovábbítást szolgálja a szkennelt dokumentum elküldése e-mailen, bármely elektronikus postai címre; a rendszerben pedig 2000 cím tárolható el. Az Aficio 2035/2045 innovatív jellemzői közé tartozik az új toner, amely segítségével kiváló minőségű képek készíthetők. Elegendő egyszer beszkennelni az eredeti dokumentumokat és képeket, azután a memóriából bármennyi példányban sokszorosíthatók. A készülékek segítségével a dokumentumok automatikusan fűzhetők, lyukaszthatók, és akár füzet is készíthető belőlük.

Bemutatkozik a Ricoh

A japán Ricoh Company Ltd. cég 12,5 milliárd dolláros forgalmával a világ legnagyobb vállalata közé tartozik. A világszerte 390 helyszínen 74 ezer munkatársat foglalkoztató cég Japánban, Európában és az USA-ban egyaránt piacvezető az irodai másológépek területén. A vállalatot 1936-ban alapították. Kezdetben optikai berendezésekkel, közük a máig sikeres fényképezőgépekkel foglalkozott, majd az 1960-as évek végétől fokozatosan átvette a főszerepet az irodatechnikai és informatikai termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása.

A Fortune amerikai gazdasági magazin minden évben elkészíti a legnagyobb cégek listáját. A 2002. év GLOBAL500 listáján a Ricoh árbevétel szempontjából a 377. lett, azaz a világ 400 legnagyobb cégébe tartozik. Az iparági listában a „Computer/Office Equipment" kategóriában pedig a 7. helyet foglalta el.

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05