Novell: bővülő lehetőségek a nyílt platformokra épülő informatika területén

forrás Prim Online, 2003. szeptember 10. 16:11
A Novell az évente megrendezett BrainShare Europe konferencia keretében új megoldások sorát mutatta be, melyek segítségével az ügyfelek és partnerek kihasználhatják a nyílt platformokra épülő számítástechnika előnyeit, új módszereket kínálva a szervezetek számára az üzleti folyamatok többplatformos, így például Linux környezetben történő felépítéséhez, bevezetéséhez, biztonságossá tételéhez és kezeléséhez.
A Linux iránti elkötelezettségét megerősítve a Novell elérhetővé tette bétatesztelésre a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatáscsomagot, egy fájl-, nyomtató-, üzenetkezelő, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat tartalmazó integrált csomagot, mely a Linux platformra készült. A Novell bejelentette a Novell Nterprise Branch Office 2 béta verziójának elérhetőségét is, mely egy több platformmal is kompatibilis szoftvereszköz a telephelyek és fiókirodák teljes körű hálózati szolgáltatásokkal történő biztonságos és olcsó, helyi informatikus csapat nélküli ellátásához. A Novell új megoldásokat jelentetett meg a biztonságos webes szolgáltatások területén is, kezdve a Novell exteNd 5 teljes J2EE fejlesztő- és futtatórendszer hamarosan megjelenő béta verziójával, mely a meglévő üzleti folyamatokat gyorsan és biztonságosan változtatja webes szolgáltatásokká. A Novell SecureLogin 3.5, egy frissített személyazonosság-kezelési megoldás, mely az egypontos bejelentkezés megvalósítását teszi lehetővé több platformon és a weben, így az ügyfelek számára új lehetőségeket kínál a biztonság növelésére és a szerteágazó hálózatok kezelésére.

A Novell körvonalazta azt a döntését is, hogy független hardver- és szoftverfejlesztő partnerei is részt vehetnek a PartnerNet programban, akik így kapcsolódhatnak a Novell értékesítő, integrátor és képzési partnereiből álló rendszerhez, és hatékonyabban támogathatják a Novell széles körű partnerrendszerét. A platformok és fejlesztő környezetek szabvány alapú megközelítése és a Novell erős jelenléte a nyílt forráskód közösségben a Ximian nemrégiben történt felvásárlásával egyre vonzóbbá teszi a céget a fejlesztők számára.

  • A 13. alkalommal megrendezett BrainShare Europe esemény mintegy 1200 résztvevőt vonz a Novell legnagyobb vásárlói és partnerei köréből, Európa, Közel-kelet és Afrika területéről.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59