A 3COM új terméke - menedzselhető beépített kapcsoló

Széleskörű hálózat menedzsment és ellenőrzés az új IntelliJack-kel

forrás Prim Online, 2003. szeptember 24. 14:52

Megnégyszerezi az összekapcsolt hálózatok kapacitását, és feleslegessé
teszi új kábelek telepítését az IntelliJack elnevezésű új
kapcsolócsalád, amelyet a 3COM mától Magyarországon is forgalmaz. A
4-portos „In-The-Wall" kapcsolók új IntelliJack családja a falra
szerelhető kapcsolók új generációját képviseli, széleskörű hálózat
menedzsment és ellenőrzési lehetőséget biztosít.
A növekvő vállalkozások számára hálózati kapacitásuk bővítése egyre nagyobb anyagi és technológiai kihívást jelent, nem beszélve az esztétikai szempontokról, amelyeket a hagyományos kábelezéssel igen nehéz figyelembe venni. A 3COM új IntelliJack családja költségtakarékos megoldást kínál, miközben menedzselhetővé és ellenőrizhetővé teszi a kapcsolatot. Az új IntelliJack támogatja az Ethernetes tápellátást (Power Over Ethernet - PoE) ezáltal a meglévő kábelezésen keresztül távtáplálással üzemeltethető, így nagy megbízhatóságot és optimális hálózati teljesítményt garantál.

Az IntelliJack család része a 3Com NJ205 IntelliJack elnevezésű 4-portos gyors Ethernet kapcsolója (Fast Ethernet Switch), ami megfelel az Európai Unió és más piacok szabványainak. A menedzselhető, falba rögzített kapcsoló az 1-portos LAN fali végpontot 4-portos gyors Ethernet hálózati csatlakozási ponttá alakítja át. A központosított menedzsment lehetővé teszi a helyzetelemzést és olyan továbbfejlesztett alkalmazásokat kínál, mint a port szintű VLAN csatlakozás, továbbá lehetővé teszi a forgalom fontossági sorrendben történő szabályozását (802.1p). Az IntelliJack alkalmas áramtovábbításra is, mellyel további eszközök központi távtáplálása oldható meg (wireless berendezések, webkamera, Ethernet telefon, vagy bármely PoE szabványt támogató eszköz).

A 3Com Superstack 3 Switch 4400 PWR ideális megoldás lehet mint központi tápforrás. A 24 portos hálózati eszköz számos hálózati szolgáltatáson túl (pl.: Layer4, RADIUS) minden tekintetben támogatja az IEEE802.3af szabványt is.

Mindezen tulajdonságok különösen alkalmassá teszik az NJ205 kapcsolót az IP alapú hang és egyéb konvergens alkalmazások támogatására.

A családhoz tartozik a 3Com nem menedzselhető, 4-portos kapcsolója, az NJ105 IntelliJack is, amely – az NJ205-höz hasonlóan – képes megnégyszerezni az irodák, konferencia termek, osztálytermek, történelmi épületek és minden nehezen kábelezhető helyiség hálózati port kapacitását.

Az IntelliJack kapcsolók esztétikusan illeszthetők a falba, a kábelvezetőkbe, vagy a padlón elhelyezett dobozba. Szabványos, mégis esztétikus formájuknak köszönhetően bárhová egyszerűen felszerelhetők: irodákba, osztálytermekbe, konferencia termekbe, vagy akár közterületre, telefonfülkékbe. Mivel telepítésük további kábelezést nem igényel, az IntelliJack kapcsolók nagyszerű megoldást jelentenek a nehezen kábelezhető régi épületek, tömör falszerkezetű és azbeszt szigetelésű helyszínek számára.

Mind az IntelliJack NJ105, mind az NJ205 kapcsoló a meglévő kábelezést használja, minimalizálva ezzel a bővítés költségeit.

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09