Hantro-Motorola fejlesztések a mobilvideózás területén

Kollár Csaba, 2003. szeptember 26. 12:00

A Hantro 4350 hardveres videókodekje lehetővé teszi az egyidejű kódolást és dekódolást 30 frame per másodperces sebesség mellett a Motorola i.MX21 alkalmazás processzora számára.
A Hantro 4350 MPEG-4/H.263 típusjelzésű hardveres kodekjével 352x288 pixeles felbontás érhető el, kompressziós/dekompressziós képessége pedig lehetővé teszi az alkalmazását olyan területeken, mint a vezeték nélküli videózásra alkalmas készülékek, beleértve a mobiltelefonokat vagy a PDA-kat.

Elemzők szerint a most bemutatott közös munka révén a felhasználók nagyon jó minőségű videoalkalmazásokhoz juthatnak, mint amilyen a multimédiás üzenet, a folyamatos videóadás és a videótelefon.

Eero Kaikkonen, a Hanto elnöke a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „stratégiánk, hogy úgy hardveres, mint szoftveres videokodekeket fejlesszünk a különböző multimédiás alkalmazások számára, így a Motorola i.MX sorozata számára is. Szoftveres kodekünkkel már korábban megjelentünk, most pedig a hardveres verzió biztosít nagyon jó minőséget, megbízhatóságot és valósidejűséget a videoalkalmazásoknak."

Hasonlóan vélekedett Omid Tahernia a Motorola Semiconductor Products Sector vezetéknéklüli-csoportjának elnökhelyettese is, szerinte „a Hantro az egyik legnevesebb vállalat az MPEG-4 kodekeket fejlesztő vállalatok között, különösen a mobilalkalmazások területén. Együttműködésünk révén igényes fogyasztóink valóban minőségi videoalkalmazásokkal és szolgáltatásokkal találkozhatnak majd".
Kulcsszavak: mpeg Motorola pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05