Az Intel-elnök budapesti sajtótájékoztatója

Kovács Attila, 2003. szeptember 30. 19:44

Az „eGovernment 2010" című nemzetközi konferencián Budapesten
tartózkodó Paul Otellini Intel-elnök és operatív
vezérigazgató-helyettes szeptember 30-án délelőtt rövid
sajtótájékoztatót tartott a Hotel Inter-Continentalban. Ezen az
Intellel kapcsolatos legújabb világfejleményeket ismertette.
Kiemelte, a cég több mint egymillió tanárnak tart oktatást a „Teach to the future" nevezetű program keretében, továbbá azt, hogy az Intel erősen érdeklődik és mind kereskedelmi, mind oktatási szempontból egyaránt érdekelt a szélessávú vezeték nélküli informatika (WLAN) itteni elterjedésében. „Egy sor európai város tapasztalatai is bizonyítják, hogy egy Budapest méretű nagyvárost a vezeték nélküli PC-használatra nagyon gyorsan be lehet hálózni" – hangsúlyozta Otellini.

A sajtótájékoztatóhoz csatolt Intel-háttéranyag szerint a WLAN-okat egyszerűségük teszi roppant vonzóvá, no meg az a tény, hogy nem kell hozzájuk az egész országra kiterjedő infrastruktúra és költséges licencek. Bár a kelet-európai piac valamivel kevésbé kiforrott, mint Nyugat-Európa, a dolgok igen gyorsan változnak. Óriási lehetőség áll a WLAN-ok előtt: jóval olcsóbban vezetékezhető be egy új épület, vagy kábelezhető újra egy régi épület anélkül, hogy meg kellene bontani a padlókat és a mennyezetet. Olcsóbban és gyorsabban telepíthetők az olyan épületekben is, ahol az irodai konfigurációknak változniuk kell a cég bővülésével együtt. Elemzők óriási világméretű növekedést jósolnak a WLAN alapú „utolsó kilométer" hozzáférés és a nyilvános hozzáférési pontok bevétele terén – a cég szerint ez 2008-ra akár a 9,5 milliárd dollárt is elérheti. Várhatóan népszerűek lesznek a WLAN-ok az olyan országokban, mint Észtország és Szlovénia, amelyekben a mobiltelefonok és az internet elterjedtségi szintje megegyezik Nyugat-Európáéval. Szintén kulcsország lehet Oroszország, nemkülönben a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország, amelyek együttesen mintegy 90 százalékát teszik ki Közép- és Kelet-Európa e-kereskedelmének.
Kulcsszavak: WLAN Intel e-government

MemInfo 4.0 SR1

A tálcán elhelyezkedő MemInfo gyors visszajelzést ad a rendszer aktuális memóriahasználatáról, a beépített memória méretéről, és lehetőséget ad a memória kitisztítására is, így növelni tudjuk gépünk sebességét.

2024. június 1. 07:09

Cairo Desktop 0.4.317

Több testreszabási lehetőséggel rendelkező, modern megjelenésű asztali környezet, amely felváltja a normál Windows asztalt, és egyszerű hozzáférést biztosít a mappákhoz és beállításokhoz.

2024. június 1. 07:06

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon. 

2024. május 31. 18:34

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Díjazták a hazai informatikai versenyeken legjobb eredményt elért diákokat

Három jelentős informatikai diákverseny díjátadóját tartották meg 2024. május 23-án az ELTE Informatikai Karán, köztük Magyarország legtöbb diákot elérő, online zajló informatikai versenyén, az e-hód-on legjobban szereplő gyerekeket is jutalmazták. A résztvevők számos meglepetésprogramon vehettek részt, ahol többek között az okosházak modellezésével és a mesterséges intelligencia használatával is megismerkedhettek. Valamennyi díjátadón a közelmúltban elhunyt Dr. Zsakó Lászlóra, a hazai informatikai diákverseny-rendszer egyik megalkotójára emlékeztek meg a jelenlévők.

2024. május 31. 15:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52