Különválik a Motorola chip üzletága

Tóth Kristóf, 2003. október 6. 23:03

Az amerikai óriáscég chipgyártással foglalkozó részlege a közeljövőben külön társasággá alakul, jelentette be a társaság hétfőn.
A Motorola a jövőben 5 nagyobb termékkategóriára kíván összpontosítani, ezért a társaság egy külön céget alapít félvezetőgyártással foglalkozó Semiconductor Products Sector (SPS) részlegéből, amely többek között a PowerPC processzorokat is gyártja.

Bár a Motorola vezetői szerint a társaság ezidáig még nem dolgozta ki teljesen a tranzakciót, négy hónap előkészítés után a cég úgy érezte, eljött az ideje a döntés nyilvánosságra hozatalának. A lépés részletei egyelőre még nem tisztázottak, de a Motorola úgy véli, hogy a chipgyártással foglalkozó részleg számára mindenképp előnyös lenne a szétválás, az önálló működés.

"Elemzéseink alapján úgy érezzük, hogy ez a megfelelő lépés, és a megfelelő idő. Úgy gondoljuk, ez az, amit tennünk kell a jelenlegi helyzetben" - mondta Christopher Galvin, a társaság vezérigazgatója. Galvin egyébként a közelmúltban bejelentette távozási szándékát az óriáscég éléről, bár a vezető vállalta, hogy mindaddig a cég élén marad, amíg egy megfelelő utódot nem találnak helyette.

"Hisszük, hogy a chipgyártással foglalkozó SPS üzletágunk külön társaságként kedvező helyzetben lesz piaci részesedésének növeléséhez a megcélzott hálózati, kommunikációs, szállítási, és ipari szegmensekben" - mondta Scott Anderson, a Motorola SPS chipgyártó elnöke.

Az Anderson által vezetett különválási folyamat lezárulása után a Motorola öt fő üzletággal fog rendelkezni. A Personal Communications Sector mobiltelefonokat, és kapcsolódó termékeket fog gyártani, a Global Telecom Solutions Sector pedig a mobilhálózatokhoz alkalmazott berendezéseket, és a szükséges szoftvereket fejleszti és készíti majd. A Commercial, Government and Industrial Solutions Sector a kormányok, illetve üzleti felhasználók számára fog kommunikációs megoldásokat szállítani, miközben az Integrated Electronic Systems Sector az autóipar számára fejleszt majd különböző rendszereket. A Broadband Communications Sector különböző kábeles-, és szélessávú kommunikációs termékeket kínál majd.
Kulcsszavak: Motorola +céginfo

Megújult a Neumann-emlékszoba a régió legkülönlegesebb Informatika Történeti Kiállításán

A Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti múzeuma egy kuriózum a világ hasonló tematikájú gyűjteményei között, mivel az egykori nyugati és keleti blokkban gyártott ősszámítógépek és kommunikációs eszközök egyaránt megtalálhatók benne. A 2023-as Neumann 120 emlékév lezárultával a tárlaton kialakított Neumann János-emlékszoba kibővített tartalommal várja a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában az érdeklődőket, ahol idén tavasztól az egyik első szoftverfejlesztő cég, a Novotrade alapítója, a nemrég elhunyt Rényi Gábor tiszteletére kialakított emlékvitrin is várja a látogatókat.

2024. június 4. 20:25

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Multiple Search and Replace 6.15

A hasznos program lehetővé teszi ugyanazon szavak keresését és cseréjét egyszerre több dokumentumban (weblapok, Word, Excel, PowerPoint, Pdf). Nem kell minden fájlt egyenként megnyitni. Az alkalmazással tömörített fájlok között is kereshetünk: ZIP, RAR, GZIP, TAR és BZIP2.

2024. június 4. 18:47

EaseUS Todo Backup Free 16.2.0 Build 20240529

Otthoni használatra ingyenes, teljes körű biztonsági mentési és helyreállítási megoldást kínáló program fájlok, partíciók, vagy akár teljes lemezek védelméhez.

2024. június 4. 18:45

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

2024. június 4. 17:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47