SMS-lehallgatás a Westelnél

forrás Prim Online, 2003. október 7. 14:48

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és
Médiainformatikai Tanszéke (BME TMIT), a M.I.T. Systems, a Nokia és a
Westel együttműködésével a Symbian operációs rendszerű telefonokkal
SMS-ek felolvasására képes új, magyar fejlesztésű szoftvert vehetnek
igénybe a Westel ügyfelei. A kezdetben kizárólag a legnagyobb hazai
mobilszolgáltató előfizetőinek elérhető szoftvert az arra alkalmas
telefonokra a társaság szervizeiben díjmentesen telepítik.
A Westel azon ügyfelei, akik a legújabb, Nokia Series 60-as platformot alkalmazó multimédiás telefonokat használják, ezentúl újabb érdekes és hasznos szolgáltatást érhetnek el: rövid szöveges üzeneteiket a Mailmondóban már megismert módon meghallgathatják. A BME TMIT és a M.I.T. Systems fejlesztőmérnökeinek köszönhetően az SMSmondó egy mindössze 1,4 Mbyte memóriaigényű, a telefonon futó alkalmazás, amely a felhasználó beállításainak megfelelően képes a beérkező üzenetet akár kihangosítva „felolvasni".

Az SMSmondó - csakúgy mint a Series 60-as telefonok - könnyen, felhasználói kézikönyv ismerete nélkül használható. A program automatikusan kezeli a beérkező SMS üzeneteket és a telefon címtárát, valamint alkalmazkodik a felhasználó által kiválasztott üzemmódhoz. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés és szólista felolvasási jegyzéket készítsen (pl. az e-mail szót lehet emil vagy ímél hangalakban felolvastatni). A telefonra telepített szoftver a jó hangminőség mellett gyors működést garantál, egy átlagos 60-80 karakteres SMS-t mindössze 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.

Az SMSmondó jelenleg a Westelnél részletre, kedvező konstrukcióban megvásárolható Nokia 3650-es és Nokia 7650-es készülékekkel működik együtt, de később a Nokia 6600-as, Siemens SX1-es, Sony Ericsson P800-as, Sony Ericsson P900-as és a Nokia 9210-es, valamint a továbbiakban megjelenő Symbian mobiltelefonokkal is használható lesz.
Kulcsszavak: Westel MTR mobilszolg SMS

MRT Mixer 4.0

A különleges funkciókkal ellátott DJ program 4 hangfájl egyidejű lejátszásának és a köztük lévő hangok átfedésének lehetőségével, különböző hangeffektusokkal, valamint az egyes hangfájlok effektusainak szerkesztésével kiváló választás mixelt dalok készítésére.

2024. május 5. 16:39

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55