Komplex hálózati megoldások a közszférának

Tovább erősödik a 3Com fejlődésének dinamikája a magyar piacon

forrás Prim Online, 2003. október 9. 14:23

Jelentősen növekedett a magyar felhasználók érdeklődése az elmúlt
egyéves időszakban a 3Com helyi hálózati eszközei és megoldásai iránt,
– mondotta Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója
hozzátéve, hogy az eladott portok számát tekintve a piac 33 százalékát
uraló 3Com megközelítette legnagyobb versenytársának értékesítését.
A hazai vállalat organikus fejlődése mellett újabb lendületet ad a piaci pozíciók javításának a routerek újbóli megjelenése a cég portfoliójában, valamint a gigabites berendezések fejlesztésében elért legújabb eredmények. „Ezzel a 3Com Magyarország képessé vált arra, hogy a legjobb, komplex megoldásokat bocsássa az európai uniós csatlakozással összefüggő nemzeti informatikai fejlesztések tervezőinek rendelkezésére."

A 3Com várakozásai szerint a magyar piac a térségben egyedülálló lehetőségeket kínál a növekedésre. Magyarország jelenleg a GDP 3,2 százalékát költi IT beruházásra, és ezzel az arányokat tekintve alig marad el az európai uniós országok 3,45 százalékos értékétől. A nagy különbséget a meglévő infrastruktúra hiányosságai okozzák, vagyis a felzárkózáshoz magasabb beruházási kiadásokra van szükség. A növekvő tendencia megfigyelhető, hiszen a Gartner Group felmérése szerint az egy főre jutó IT beruházás 2002-ben 421 euró, 2003-ban 491 euró volt, míg a piac változásait és az európai uniós csatlakozás 2004-es dátumát is figyelembe véve az intézet előrejelzése 2005-re mintegy 688 euró/fő.

Magyarország európai uniós csatlakozásának küszöbén a helyi piaci viszonyok szempontjából stratégiai fontosságú a 3Com döntése, hogy visszatér a router piacra és ezzel lokális hálózati eszköz gyártóból, végponttól végpontig terjedő megoldásszállítóvá válik. Ezzel a lépéssel, kihasználva a kínálkozó lehetőségeket a vállalat tovább kívánja növelni eddig is dinamikusan szélesedő piaci részesedését.

A tavalyi utolsó két negyedévéhez képest 2003 első két negyedévében a 3Com Magyarországon 22 ezer eladott porttal, 44 százalékkal növelte értékesítését. A legnagyobb piaci versenytárásával szembeni különbség negyedévről negyedévre csökken. Az eladott kapcsolati pontok értékesítése az idei második és a tavalyi második negyedév teljesítményének összehasonlításában is feltűnő javulást, 30%-os növekedést mutat. A tendencia azt mutatja, hogy a 3Com a hálózati eszközök magyarországi piacának természetes növekedését meghaladó dinamikával fejlődik annak ellenére, hogy a névtelen, bizonytalan minőséget nyújtó, de olcsó berendezés-szállítók is átlagon felüli eladásokat értek el.

A 3Com Magyarország az elmúlt időszakban kiemelkedő projektek szállítási megrendeléseit nyerte el. A vállalat a schengeni egyezménynek megfelelő határőrizeti rendszerhez 56 határátkelőhelyre több mint 3500 végpontot szállított. A Hírközlési Felügyeletnél 35 aktív 3Com eszköz gondoskodik 700 felhasználói végpont kommunikációjáról. A vállalat jelentős szerepet kapott a rendőrség korszerűsítési programjában a 3Com SuperStack 3 Switch család tagjainak szállításával.

A 3Com Magyarország a következő időszakban tovább kívánja fokozni a közszféra ellátására irányuló tevékenységét komplex hálózati megoldásaival. Ennek részeként a piacon egyedülálló beszámítási (Trade Up) programja keretében szeptembertől a használt, becserélt hálózati eszközöket felújítás után ingyenesen a forráshiányos magyar közintézmények rendelkezésére bocsátja az európai uniós csatlakozás technikai követelményeinek megkönnyítésére. A 3Com elsősorban olyan iskolákat, kistelepülési önkormányzatokat, egészségügyi intézményeket kíván ily módon támogatni, amelyeknek szűkös költségvetése nem engedi meg a számítógépes hálózat kiépítését, vagy cseréjét, ám arra az európai uniós csatlakozás miatt elengedhetetlen szüksége van.

Kulcsszavak: hálózat 3Com-hu +céginfo

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05