Parhelia: Nem is volt, és nem is lesz DirectX 9.0 támogatás

Tóth Kristóf, 2003. október 29. 09:25

A Matrox Graphics, aki elsőként jelentette be DirectX 9.0 támogatású
grafikus processzorát, most minden ilyen támogatását megszűntette
annak. A cég valójában ugyan sosem adott ki olyan drivert, amely
támogatta volna a DirectX 9.0 egyik alapfeltételét, a Vertex Shader
2.0-t, most minden egyéb driver támogatást is megszűntetett, amely
eddig kompatibilissé tette a Microsoft API-jával.
"A jó hír abban, hogy nem készítünk több DX9-et támogató drivert a Parheliákhoz, az, hogy a legtöbb játék ennek ellenére támogatni fogja a lebutított üzemmódját a kártyának." mondta el Haig, a cég egyik terméktámogatási szakembere.

A Parhelia 512-es GPU az első Matrox grafikus chip volt 2002 közepén, amit a cég kiadott az utolsó 1999-es chip óta. A Matrox pont a négyszeres Vertex Shader 2.0 tömbmegoldással reklámozta a terméket, miután az piacra került, azonban ennek driver-támogatása sosem valósult meg. Azok a vásárlók, akik eddig is csupán részben élvezhették a Parhelia 512-es chip DirectX 9.0 támogatását, most nagyon csalódottak lehetnek, ugyanis a cég elmondása szerint soha nem is fog olyan drivert kiadni, ami a Vertex Shader 2.0-t támogatná a kártyán. Több egyéni vásárló, és cég már pert is kilátásba helyezett, ugyanis szerintük a cég egyszerűen átverte a partnereit.

A Matrox Graphics illetékes driver felelőse csak annyit fűzött hozzá a dologhoz, hogy "Hacsak közbe nem jön valami, jövő évben teljesen új termékeket dobunk piacra." Erről a termékről ugyan egyelőre semmi információ nem áll rendelkezésre, azonban abban biztosak lehetünk így előre is, hogy lesz benne hardveres Pixel Shader 2.0 támogatás, ugyanis a Microsoft következő operációs rendszeréhez -a Longhornhoz- ez alapkövetelmény lesz.
Kulcsszavak: Matrox grafikus kártya

A foci-Eb megnégyszerezheti a telekocsi forgalmat

Ismét foci-Eb-re utazhatnak a hazai szurkolók, június 15-én Kölnben, 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik a magyar válogatott. Az Oszkár Telekocsi adatai alapján már a 2016-os franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt is megnégyszereződött a telekocsi forgalom, így egy-két hét múlva ennél akár még nagyobbat nőhet a foglalások száma, tekintve, hogy Németország eddig is a legnépszerűbb külföldi célállomás volt a hazai telekocsizók körében. 

2024. június 8. 10:46

A Kia EV3 az LG webOS platformjára épülő infotainment-rendszerrel új szintre emeli az autózás élményét

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 08:24

DesktopCal 3.12.192.6542

Látványos asztali naptár, ami áttetsző felületének köszönhetően nem takarja el a háttérképünket. Egy dupla kattintással bármelyik naphoz írhatunk bejegyzést, a naptár méretét, a betűtípust, az átlátszóságot tetszőlegesen állíthatjuk, a napokat különböző színekkel jelölhetjük.

2024. június 8. 04:57

Agent Ransack 2022 Build 3435

A gyorsan és hatékonyan működő fájlkereső alkalmazás különböző algoritmusok alapján találja meg a keresendő tartalmat (kereshetünk fájlnevekre, kiterjesztésekre, méretre, dokumentumok tartalmában, módosítás és az utolsó hozzáférés dátuma szerint stb.).

2024. június 8. 04:55

Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 19:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47