Újabb Linux megoldás az Oracle-től

forrás Prim Online, 2003. november 1. 08:50

Az Oracle Database mostantól tanúsítottan működik együtt a Red Hat Enterprise Linux 3 operációs rendszerrel, és az Oracle technikai támogatást biztosít termékeihez a Red Hat platformon is.
Azt a tényt, hogy az Oracle szorosan kötelezte el magát a Linux mellett, mi sem bizonyítja jobban, hogy a Red Hat céggel stratégiai partnerkapcsolatot épített ki, az Oracle rendszerek működését optimalizáló jellemzők meghatározása terén. A Red Hat Enterprise Linux 3 új verziója alatt Oralce megoldásokat futtató felhasználók a jövőben ugyanazt a teljesítményt, megbízhatóságot és méretezhetőséget tapasztalhatják, amit eddig csak a jóval drágább és gyártóspecifikus Unix-verzióknál. A Red Hat és az Oracle együttesen hozták létre a Red Hat Enterprise Linux 3 azon új funkcióit és fejlesztéseit - ez több mint ötven újítást jelent -, amelyek optimalizálják az Oracle-Linux környezetek működését. Az új verzióban fejlődött a többszálas feldolgozás, megújult a virtuális memória kezelése, számos továbbfejlesztés javítja a bemeneti-kimeneti teljesítményt, és a kernel címtartománya 1 gigabájtról közel 4 gigabájtra nőtt - mindez jelentősen növeli a nagy Oracle-rendszerek által kiszolgálható felhasználók számát. Az Oracle-felhasználók összességében azt tapasztalják majd, hogy a Red Hat Enterprise Linux 3 megjelenésével javul a méretezhetőség, és a rendszerek akár 64 gigabájt memóriát is képesek kezelni, ami több mint kétszeres növekedés a Red Hat Enterprise Linux AS 2.1-en futó Oracle rendszerekhez képest.

Az alacsonyabb költségek miatt egyre több vállalati és intézményi ügyfél állítja át kritikus rendszereit Linuxra. Az Oracle a napokban jelentette be azt is, hogy Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége, a ViewSonic, a Yahoo! a világ számos más szervezetéhez hasonlóan az Oracle átfogó technikai támogatásával Linuxra állítja át kritikus rendszereit. Ügyfelei számára az Oracle több mint 120 országban, külön díjazás nélkül nyújt technikai támogatást a Red Hat és UnitedLinux rendszerekhez a vállalatok számára, hiszen a Linux elfogadottságának egyik legnagyobb akadálya a vállalati szintű technikai támogatás hiánya volt. Az Oracle az egyetlen olyan szoftverszállító, amely teljes termékvertikumában a programkód szintjén támogatja a Linuxot. Mivel az Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g Linuxon is elérhető, a kis és közepes méretű vállalkozásoknak is lehetőségük van arra, hogy nagyvállalati szintű megoldásokat üzemeltessenek a legolcsóbb hardverekre és operációs rendszerekre épülő infrastruktúrákon anélkül, hogy ezzel veszélyeztetnék az éles üzleti alkalmazások megkövetelte rendelkezésre állást, megbízhatóságot és biztonságot.

Az Oracle és a Red Hat párosa továbbra is a legjobb teljesítményt nyújtja a vállalati alkalmazásokhoz, és a sebességpróbákon folyamatosan új rekordokat állít fel: SpecJAppServer 2002, Multiple Node kategória - a legjobb teljesítmény Linux alatt és a legkedvezőbb ár-teljesítmény arány, SpecJAppServer 2002, Dual Node kategória - a legjobb teljesítmény és a legkedvezőbb ár-teljesítmény arány, valamint a világ első TPC-R, és fürtözött TPC-C benchmarkja Linux alatt. A világrekordot képviselő 100 gigabájtos TPC-R sebességpróba eredménye 4442,50 QphR/100 GB volt, míg az ár-teljesítmény arány 35,00 $/QphR/100 GB. Ezen kívül az Oracle jegyzi a legjobb TPC-C eredményt is Linux alatt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09