Magyarországon először: 10 Gbps sebesség Intel PC-n

Kovács Attila, 2003. november 3. 20:46

November 3-án az Integrity Kft. szakmai támogatásával egy 10 Gbps
Ethernet csatoló kártya PC-n történő tesztelésére hívta meg az
újságírókat az Intel Magyarország Kft. ás az Asbis Magyarország Kft.
Bemutatták, hogy az Intel Pro 10 GbE jelű eszköz PC-s környezetben mire
képes. Az eredmények összegzése:
1. a nagy távolságú hálózatok közötti nagy tömegű adatmozgatást illetően: a kártyával egy órán belül több, mint 1 Terabájt adatot mozgattak két PC között;

2. PC-kből kialakított klaszterekben a gépek szinkronizálására alkalmazható.

A kártya tesztjében a PCI-X 1.0-s busz szabványt támogató PC-k vettek részt, a kártya a 10 Gbps-os határt nem tudta kihasználni (max. 8 Gbps lehetett az átvitel sebessége).

Három tesztet hajtottak végre. Az első TCP protokollon történt: full-duplex módban elérték az 1,97 Gbps adatátviteli sebességet; fél-duplex módban a sebesség maximuma 2,75 Gbps volt. A második tesztet UDP protokollon hajtották végre, az eredmény 4,9 Gbps, egy irányban. A harmadik egy webszerver teszt volt, amelyen 194 Mbájt/sec adatátviteli sebességet mértek.

Dravecz Tibor, az Integrity ügyvezetője úgy véli, ez a technológia egy éven belül megjelenhet a forgalom-intenzív gerinchálózatokban és a nagy teljesítményű kiszolgálókban, amihez viszont a PC buszok következő generációjának várhatóan 2005-ös megjelenését még meg kell várni.

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei hazai kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a gyártó hazánkba. Ezek között több okosóra modell is szerepel, amely a FIT 3-mal kiegészülve szinte minden árponton kínál iOS és Android kompatibilis eszközöket a vásárlók számára. Megérkezett az e-SIM képes WATCH 4 Pro Space Edition, valamint a Watch GT 4 új, sportosan elegáns zöld színváltozata is. Az okoskarkötők kategóriájába jött az új Band 9, de a nyitott kialakítású, ékszer-szerű FreeClip fülhallgató is kapható már nálunk. 

2024. június 1. 11:50

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

10 ezer európait kérdeztek meg a portréfotózásról

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52