Ethernet hozzáférési platform hármas kihasználtságú szolgáltatásokhoz

forrás Prim Online, 2003. november 12. 17:47
Az Allied Telesyn nagy teljesítményű, háromszoros kihasználtságú (hang, videó, illetve tévé és adat) szolgáltatásra optimalizált gigabit ethernet hozzáférési platformot vezetett be.
Az új Telesyn 9000 sorozat hivatalosan a genfi ITU Telecom World 2003 kiállításon, az Allied Telesyn International 5151. standján mutatkozik be.

Az új Telesyn 9000 sorozatú többszolgáltatásos hozzáférési platform a szolgáltatók számára távközlési szolgáltatásra alkalmas, öt-kilences rendelkezésre állást és nagy hatékonyságú, hármas kihasználtságú szolgáltatást nyújt, amely az üzleti nagyvárosi ethernet szolgáltatásra és a lakossági üvegszálas (FTTH) telepítésre egyaránt alkalmas.

"A Telesyn 9000 sorozat lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy a tökéletesített, több rétegű adatszolgáltatás, jó minőségű hang- és műsorszóró minőségű IP videóátvitel révén hármas kihasználtságú szolgáltatást nyújtsanak, amellyel elérik vagy túlhaladják a meglevő kábeles, műholdas vagy földi tévészolgáltatások minőségét" - mondta Rami Houbby, az Allied Telesyn International üzletfejlesztési igazgatója.

A vállalati szolgáltatók számára a Telesyn 9000 többszolgáltatásos hozzáférési platform videókonferenciát, kiváló minőségű hanggal rendelkező elosztott és távoktatást, valamint többrétegű adatkapcsolatot tud biztosítani. A Telesyn 9000 a városi ethernet virtuális bérelt vonalakon keresztül a telepítés első napjától hármas kihasználtságú szolgáltatást képes nyújtani.

Az Allied Telesyn szorosan integrálta a Telesyn 9000 sorozatba hálózatkezelő rendszerét (Network Management System - Telesyn NMS). Ezzel az egész hálózat és összes alkotórésze, melybe a lakossági átjárócsalád (fogyasztói végberendezés) is beletartozik, a távkezelő központból vezérelhető, így zökkenőmentesen korszerűsíthetők a szolgáltatások, illetve kapcsolhatók be az új előfizetők.

A Telesyn 9000 többszolgáltatásos hozzáférési platform a videó és tévéjel sávszélesség-veszteség nélküli, hatékony terjesztése érdekében támogatja a szabványos csoportszóró protokollokat, például az IGMP-fürkészést. Az IP csoportszóró protokolloknak a Telesyn 9000-ben használt továbbfejlesztése a csoportszóró forgalom többszörözésével, a háromszoros kihasználtságú szolgáltatásoknak az előfizetőhöz a lehető legközelebb hozásával, valamint a csoportszórás felfelé levő útválasztókra irányuló vezérlőjeleinek minimalizálásával fokozza a hálózat kihasználtságát. Így a csatornák és a különböző szolgáltatások közötti váltás sebessége megfelel az előfizetők elvárásainak.

A vállalati felhasználók az egy részlegben vagy távoli csoportként dolgozó felhasználók szegmentált alhálózatokkal vagy VLAN-okkal való könnyű ellátását és kezelhetőségét igénylik. A Telesyn 9000 sorozatú többszolgáltatásos hozzáférési platform Metro Ethernet VLAN néven nagy teljesítményű 802.1q VLAN címkézést és a VLAN címkézés használatával történő, virtuális bérelt vonali támogatásra egyedi megoldást tartalmaz. A Metro Ethernet VLAN-nal a különböző irodák alhálózatai számára ugyanazt a VLAN számot alkalmazó nagyvállalatok egy közös alhálózati hierarchiába egyesíthetik azokat. Ennek következtében a cégek a logikai csoportokként vagy részlegenkénti VLAN alhálózatokként létező szegmentálás megőrzése mellett bővíthetik ki hálózataikat, és minden felhasználójuk számára biztosíthatják a számukra szükséges szolgáltatások elérését.

Szintén lényeges a vállalati ügyfelek számára az alkalmazások szerint történő forgalomszegmentálás képességével bíró többrétegű adatszolgáltatás. A Telesyn 9000 sorozattal a szolgáltatók különböző szolgáltatási osztályokat nyújthatnak vállalati ügyfeleik számára, és módjukban áll a nyújtott szolgáltatásoknak megfelelő, eltérő tarifa szerinti számlázásra.

A felhasználónál elhelyezett RG600 sorozatú lakossági átjáróval kombináltan a Telesyn 9000 család teljesen integrált, hármas kihasználtságú hozzáférési platformot biztosít a szolgáltatók következő generációja számára.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09