Új kihívóra talált a Comdex

Tóth Kristóf, 2003. november 16. 11:04
A jövő héten Las Vegasban megrendezendő Comdex számítástechnikai szakkiállítás új kihívóra talált, mégpedig a Jupitermedia nevezetű kutatási és rendezvényszervezési vállalat által a Mandalay Bay Convention Centerben rendezendő rivális kiállításban.
A Jupitermedia idén februárban jelentette be, hogy az év végén egy rangos számítástechnikai kiállítást kíván tető alá hozni, mondván, hogy a Comdexet szervező Key3Media Group csődvédelmet kért és anyagi helyzet meglehetősen ingatag. A vállalat szerint, míg a Comdexet egyre több kritika éri annak kapcsán, hogy egyetlen szakterületre sem fókuszál igazán, és sem a vásárlók, sem pedig a gyártók igényeit nem képes kielégíteni, addig a Jupitermedia rendezvénye minden fél számára sok érdekességet hordoz majd magában, igaz elsősorban a vállalati technológiai újdonságok kapcsán.

A Computer Digital Expo (cdXpo) nevezetű szakkiállítás ötven kiállítót vonultat fel és a rendezők nem titkoltan abban bíznak, hogy legalább hatezer érdeklődő látogat majd el a rendezvényre. Alan Meckler, a Jupitermedia elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy bár a Comdex várhatóan jelentősen több látogatót tudhat majd magáénak, egy idén elsőként megrendezett új kiállítás kapcsán a hatezres látogatói szám semmiképp sem számít rossz eredménynek. A Computer Digital Expo mentes lesz a sokak által túl nagynak és nem megfelelően fókuszáltnak tartott Comdex összes hibájától - mondta Meckler, majd hozzátette, hogy a kiállításon előadást tart majd többek közt Peter Blackmore, a Hewlett-Packard szerverfejlesztési részlegének vezetője, illetve Darl McBride, az SCO Group elnök-vezérigazgatója.

Említésre méltó, hogy a korábbi években stabil comdexes kiállítóként jegyzett kanadai kormányzat idén először nem a Comdexen, hanem a rivális Computer Digital Expón képviselteti majd magát mintegy húsz információtechnológiai partnerével. A BEA Systems és az SAP America a Comdex helyett ugyancsak a Computer Digital Expót választotta, az IBM pedig mindkét rendezvényen jelen lesz.

Kulcsszavak: Comdex kiállítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09