A Canon új lézeres faxberendezései

Super G3 a gyors adatátvitelért

forrás Prim Online, 2003. november 19. 08:45
Két új, nagysebességű lézeres faxberendezést mutatott be a Canon: a FAX-L220 jelű modell a Super G3 fax szabványnak is megfelelő lézeres másoló, a FAX-L295 pedig a Super G3 fax előírásnak is megfelelő lézeres másoló, amely lézernyomtatóként is alkalmazható.
A feszes munkatempójú üzleti vállalkozásokat megcélzó két készülék 33,6 kbps adatátvitelre képes: Super G3 fax-modemével oldalanként 3 másodperces sebességet ér el, a szokásosnál nagyobb méretű memóriának köszönhetően pedig vége a szorongásnak, hogy a papír éppen akkor fogy ki, amikor nem tartózkodunk a fax közelében. A nagyméretű iratokat gyorsan olvassa be - akár még faxfogadás közben is - és ezt utólag is képes elküldeni.

Mindkét berendezés a Canon "Mindent egyben" tartalmazó festékkazettájával működik, így gyorsan, tisztán, egyetlen művelet során cserélhető a fényérzékeny dob, a nyomóhenger és a tisztítóegység. A különlegesen magas színvonalú (UHQ - Ultra High Quality) képalkotási technológia tökéletes eredményeket biztosít diagramok és fényképek reprodukálásánál, a FAX-L295 pedig számítógéphez csatlakoztatva lézer-nyomtatóként is megállja a helyét.

Villámgyors és hatékony

A 33,6 kbps sebességű Super G3 modem által biztosított oldalanként 3 másodperces* adatátvitel nemcsak a fax-küldés alatt a gép mellett töltött várakozási időt csökkenti, hanem az adatátviteli költségeket is. A gyakran hívott számokra egyetlen gombnyomással indíthatjuk útnak faxküldeményeinket az e célra szolgáló 15 gyorshívó nyomógomb egyikével. Az új számkereső (Dial Search) funkció lehetővé teszi, hogy egyszerű görgető-gombokkal szaladjunk végig növekvő sorrendben az előzőleg gyorstárcsázáshoz eltárolt akár 100 telefonszámon. A harminc-lapos automatikus dokumentumadagolóval (ADF) nagyméretű dokumentumokat is elküldhetünk egyetlen menetben anélkül, hogy több részre kellene bontanunk a munkát.

A "Mindent egyben" tartalmazó festékkazetta

Mindkét készüléket a Canon "Mindent egyben" tartalmazó nyomtatókazettájával építették. A nyomtatókazetta tartalmazza a lézeres nyomtató-berendezések három legalapvetőbb alkatrészét: a festéktartályt, a nyomtatóhengert és a tisztítóegységet.

Az új kazetta gyorsan, tisztán és egyszerűen cserélhető, behelyezésével kicserélődnek a kopásnak kitett központi alkatrészek - így lényegében egy vadonatúj faxberendezés kerül a felhasználó asztalára, amit a tiszta, éles nyomatok bizonyítanak a legékesebben. A különlegesen magas színvonalú (UHQ - Ultra High Quality) képalkotási technológia teszi lehetővé, hogy a fényképeket és az ábrákat tartalmazó szövegoldalak is kivételesen magas minőségben érjenek célba. Az átmeneteket a szürke 64 árnyalata érzékelteti és ez - a különleges képsimítási funkcióval együtt - biztosítja, hogy az eszköz észlelje a színtömörség fokozatos változásait, melyeket élethűen a létrehozott tiszta és kontúros nyomatok bizonyítanak.

Fax, nyomtató és másoló egyetlen hatékony készülékben

A FAX-L295 USB-kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, és 600 dpi felbontású, 6 oldal/perc sebességű lézernyomtatóként azonnal rendelkezésre áll.
Mindkét eszköz igénybe vehető 600 dpi-s felbontású 6 másolat/perc sebességű másolóként, amely akár 99 példányban képes sokszorosítani egy eredeti dokumentumot.

Kisebb méret, kevesebb gond

A hagyományos berendezésektől eltérően - amelyek hátsó részén található a papírtálca - mind a FAX-L220, mind a FAX-L295 "U" alakban továbbítja a papírt, így az iratokat a készülék tetején érkeznek meg. Ez jelentős helymegtakarítást jelent, ami sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a készülék irodai elhelyezésekor.

Funkciók halmaza

A két új eszköz mindazokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket egy üzleti jellegű igénybevételre készült faxtól elvárunk. A késleltetett küldési funkcióval a felhasználók kiaknázhatják az alacsonyabb éjszakai telefon-tarifák előnyeit, a jelszavas védelem pedig a jogosulatlan küldeményeknek szab gátat. A közvetlen küldés szűrés funkció (direct mail prevention) megállítja a faxon érkező kéretlen küldeményeket, lekérdező funkció pedig távoli felhasználóknak továbbítja kérésre a lekérdezési listában szereplő dokumentumokat. Három nyomtatási üzemmódból (alap, finom és különösen finom) választhatunk, így a kimenet minősége mindig olyan tiszta és éles, mintha közvetlenül a számítógépről nyomtattuk volna. A csak egyetlen telefonvonallal rendelkező otthoni irodákban a FAX/TEL hívásszétválogatónak vesszük jó hasznát, amely a faxokat automatikusan fogadja és csak a beszédhívásokat hagyja továbbcsörögni.
Kulcsszavak: fax Canon

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09