A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását

forrás Prim Online, 2004. január 19. 15:23

A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé válik a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatás.

Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra. A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

"A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SUSE LINUX technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi," - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk - a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk. A Linux rendszerek bevezetése iránt érdeklődő ügyfeleink - akár adatközpontként, akár munkaállomásként szeretnék használni a Linuxot - a Novelltől megkaphatják azt, amire vállalati informatikai rendszereikben szükségük van." "2004. a Linux éve lesz," - tette hozzá Szittya.

"A SUSE LINUX magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SUSE LINUX termékvonal támogatását" - nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SUSE LINUX magyarországi irodájának vezetője. "A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is."

A SUSE LINUX egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SUSE LINUX jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet. Miközben a SUSE LINUX megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás - a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan - a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SUSE LINUX mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

"Elkötelezettségünk a nyílt forráskódhoz kapcsolódik, nem egy általunk értékesített termékhez," - mondta Szittya. "A SUSE LINUX és a Ximian felvásárlásával a piac néhány legjobb nyílt forráskód fejlesztőjét tudhatjuk sorainkban, és ki szeretnénk használni ezeket a képességeket a teljes termékvonal fejlesztéséhez."

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Szegedi IT-startupból nemzetközi siker

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 18:27

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36