Új üzletággal bővült az Icon

forrás Prim Online, 2004. január 22. 11:32
Új üzletággal bővült a KFKI csoporthoz tartozó Icon Számítástechnikai Rt. A cég informatikai tanácsadói részlege, illetve szolgáltatása önálló tevékenységgé vált.
Az Icon által integrált, illetve felügyelt rendszerekhez kapcsolódó tanácsadás korábban is a cég tevékenységének szerves része volt, azt eddig az ügyfelek csak az általuk megrendelt kivitelezési, illetve támogatási projektek keretében vehették igénybe. A piac elvárásai azonban indokolttá tették, hogy a 15 éves múltra visszatekintő szakembergárda önálló tanácsadással, megelőző felmérésekkel is a piac rendelkezésére álljon.

Az Icon Professional Services (IPS) küldetése üzemeltetési és beruházási tanácsadással biztosítani ügyfeleinél, hogy az informatika szorosan az üzleti folyamatokat és a szervezeti célokat szolgálja. Ennek tartalma a gyakorlatban az, hogy az IPS munkája nyomán az elvárt IT szolgáltatások az elvárt minőségben és a lehető legalacsonyabb költségszint mellett valósulnak meg - emelte ki Fábián János, az üzletág igazgatója.

Tevékenységi körébe az alábbi szolgáltatások tartoznak: felméri, átláthatóvá teszi az üzleti, szervezeti folyamatok és a működésüket biztosító IT szolgáltatások, rendszerek és folyamatok közötti kapcsolatokat. Kimutatja, hol, hogyan és milyen mértékben lehet az IT szolgáltatások és folyamatok minőségét és költségszintjét az elvárásokhoz igazítani. Közreműködik nemzetközi bevált gyakorlaton - ITIL módszertanon - alapuló IT szolgáltatások, folyamatok és támogató rendszerek kialakításában és bevezetésében, a működést rögzítő szabályzatok készítésében, valamint az IT személyzet felkészítésében. TCO és ROI számításokkal értékel IT beruházási lehetőségeket. Az üzleti célok, a várható haszon, valamint a költségek összevetésével segít beruházások kiválasztásában. Tanácsot ad IT architektúrák kialakításában, technológiai alternatívák értékelésében - a megrendelő számára fontos szempontok alapján, az Icon 15 éves rendszerintegrátori, üzemeltetői és támogatói tapasztalataira építve. Minőségbiztosítást végez IT beruházások előkészítése és megvalósítása során.

A hozzávetőleg 2-3 ezer céget magába foglaló potenciális ügyfélkör IT tanácsadási igénye az összes informatikai piaci forgalomnak mintegy 5-6%-át adja. Fábián János hangsúlyozta, hogy a piac pillanatnyilag dinamikusan bővül, a következő 2-3 évben 70-100%-os növekedés várható, ami ezt követően csökken, illetve telítődik. Az IPS nagy előnye számos vetélytársához képest, hogy az Icon Számítástechnikai Rt. elsősorban kivitelezéssel foglalkozó cégként messzemenően tisztában van a piaci és technológiai realitásokkal, első kézből vett tapasztalatokkal rendelkezik. Így nem csak a lehetőségek felmérésében lehet igen pontos, hanem a kockázatokra is időben képes felhívni ügyfelei figyelmét.
Kulcsszavak: Icon IPS tanácsadás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05