Wi-fi hozzáférés az Atlanti-óceán mindkét partján

forrás Prim Online, 2004. február 26. 22:18
A Deutsche Telekom T-Mobile mobiltávközlési leányvállalatai hozzáférést biztosítanak ügyfeleik számára több mint 4100 Wi-fi forró ponthoz az Egyesült Államokban és további 700-hoz szerte Ausztriában, Csehországban, Németországban, Hollandiában és Nagy-Britanniában. A felhasználók mindenütt ugyanazzal a usernévvel és kóddal vehetik igénybe 10-40 dolláros havidíjért az éjjel-nappal nyújtott szolgáltatást.

A hírt a most zajló cannes-i 3GSM Világkongresszuson jelentették be, ahol a T-Mobile egy többféle, GPRS, WCDMA és Wi-fi hálózatot egységesen használó roaming szolgáltatás tervét is ismertette. A terv szerint a vezeték nélküli szélessávú hálózatok közötti váltás automatikusan menne végbe. A német mobilszolgáltató a Cisco-val, az IBM-mel és az Intel-lel együttműködve egy olyan projektet dolgozott ki, amelynek révén először a frankfurti, majd más európai egyetemek diákjai tesztelhetik az új rendszert. A projekthez a Cisco biztosítja a LAN-infrastruktúrát és az IBM adja az Intel Centrino mobiltechnológián alapuló notebook-okat. A szolgáltatás áráról valószínűleg a márciusi hannoveri Cebit-en közöl majd részleteket a T-Mobile.

A frankfurti tesztelés áprilisban indul, a széleskörű, több mint 100 egyetemet érintő projekt pedig várhatóan júliusban veszi kezdetét, és hónapokon át tart majd. Az egyetemeken való kipróbálás célja, hogy a kommunikációs lánc minden elemét, a vezeték nélküli infrastruktúrától kezdve a készülékeken és a tartalomszolgáltatáson át a felhasználói tapasztalatokig egyszerre teszteljék.

Milkovits Gábor

Kulcsszavak: GSM T-Mobil Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50