A PlayStation 3-é a jövő

Milkovits Gábor, 2004. március 9. 20:41
Elemzők szerint a 3. generációs játékkonzolok európai piacán a Sony jelentősen maga mögé fogja utasítani riválisait, a Microsoftot és a Nintendót. A 2005-re várható PlayStation 3 teljesítménye akár 1000-szerese is lehet a jelenlegi modellekének.

Tony Scott, az Informa Media csoport által készített riport szerzője azt jósolja, hogy 2010-re 32 millió PlayStation 3 játékkonzolt fognak értékesíteni Európában, szemben a Microsoft 10, és a Nintendo 5 milliós eladásaival. A Sony valószínűleg igyekszik majd kiaknázni a PlayStation 2 népszerűségéből adódó piaci előnyét, míg azonban a Nintendo elsősorban játékainak fejlesztésére összpontosít, a japán szórakoztató elektronikai óriás komoly versenyre számíthat majd a Microsoft részéről a processzorok teljesítménye és az online alkalmazások terén. A játékkonzolok következő generációja a jóval nagyobb teljesítményen kívül valószínűleg számos újítást is kínál majd. Ilyen lehet például az előbb említett online funkció, vagy a hang-, és mozgásfelismerő rendszer, amely sokkal inkább társas műfajjá teheti a játékot, fogyasztók újabb rétegeit nyerve meg ezáltal. A Sony már ért el sikereket Eye Toy kamerájával, amely lehetővé teszi, hogy a játékos testének mozgása révén irányítsa a játékot.

Az Informa Media szerint a jelenlegi játékkonzolok sem tűnnek majd el egyik pillanatról a másikra, hanem valószínűleg az évtized végéig forgalomban maradnak majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50