A francia lemezkiadók az internetszolgáltatókat is perelnék

Kiss Ádám Zoltán, 2004. április 1. 11:00
A Syndicat National de l'Edition Phonographique (SNEP) nevű, a francia lemezkiadókat tömörítő szövetség bejelentette, hogy a nemzetközi és az amerikai társszervezeteket másolva egyéni felhasználók elleni perekre készül, ám egyben egy lépéssel tovább is megy, az internetszolgáltatókat is bepereli, ha nem építenek be tartalomszűrőket hálózataikba.
A SNEP indoklása szerint ha a szolgáltatók nem élve a technikai lehetőségekkel, megkerülik a z internetes tartalom szűrését, akkor tulajdonképpen segédkeznek az illegális fájlmegosztásban, így jogilag felelősségre vonhatóak. A szövetség szerint az internetes zenei fájlcsere rendkívül népszerű lett Franciaországban és 30 százalékkal kevesebb lemez értékesítéséhez vezetett. A tét valóban nagy, hiszen Franciaország méretéhez és lakosai számához képest meglepően nagy zenei piac, a világ negyedik legnagyobb forgalmú országa, ahol a kiadványok eladásainak visszaesése 2003-ban 14,6 százalékos bevételcsökkenést eredményezett, így tavaly már csak 2,1 milliárd euró volt a francia lemezpiac forgalma.
Kulcsszavak: jog zene

Agent Ransack 2022 Build 3435

A gyorsan és hatékonyan működő fájlkereső alkalmazás különböző algoritmusok alapján találja meg a keresendő tartalmat (kereshetünk fájlnevekre, kiterjesztésekre, méretre, dokumentumok tartalmában, módosítás és az utolsó hozzáférés dátuma szerint stb.).

2024. június 8. 04:55

Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 19:25

A telefonos csalók pszichológiai nyomásgyakorlással akarják megszerezni banki adatainkat

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 18:10

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Már formálódik a Jövőálló.Kampusz a Minecraft platformján

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 15:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47