30 másodperc alatt feltölthető akkumulátor az NEC-től

Milkovits Gábor, 2004. április 5. 22:50
Az NEC bejelentette, hogy olyan új akkumulátort fejlesztettek ki, amely alig 30 másodperc alatt teljesen újratölthető. A szerkezet a hagyományos nikkel-hidrogén akkumulátorokkal megegyező teljesítményre képes.

 

 

 

Az elektromos áramot egy speciális gyantában tároló új akkumulátorral egy rövid feltöltés után például akár 80 órán keresztül hallgathatjuk egyfolytában minidisc lejátszónkat. A hagyományos újratölthető áramforrásokkal szemben, amelyeknek egy-egy alkalommal minimum 1 teljes órányi töltésre van szükségük, az "organikus radikális akkumulátornak" elnevezett készülékek jóval kényelmesebbé tehetik majd a különféle hordozható alkalmazások, villanyborotvák, vagy elemes játékok használatát. Az akkumulátor a tárolt elektromos áramot ugyanolyan sebességgel ki is tudja bocsátani, ahogyan fölveszi, így egyszerre nagyobb energiamennyiséget igénylő készülékekben is használható. Az NEC szerint az új szerkezet alkalmazható lehet számítógépek áramforrásaként áramszünet esetén, sőt akár a részben villanyhajtású hibrid gépkocsik meghajtására is a közeljövőben.

A cég a számítógépes vészáramforrás-alkalmazást tervezi először bevezetni, ezt követné a többi praktikus terület. A termék ára a sorozatgyártás beindítása után várhatóan nem lesz majd magasabb a hagyományos akkumulátorokénál, mivel semmiféle drága alkatrészt és alapanyagot nem tartalmaz.

Kulcsszavak: periféria akkumulátor NEC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38