Az EU elhalasztotta döntését az Oracle-PeopleSoft ügyben

Kiss Ádám Zoltán, 2004. április 15. 23:17
Az Európai Unió trösztellenes vizsgálóbizottsága elhalasztotta döntése meghozását, mivel az Oracle a megadott határidő lejártáig nem szolgáltatott be minden kért információt.

A tények valós ügyrendi kihágást mutatnak, ám az elemzők szerint valójában stratégiai döntésről van szó, az EU az őt kevéssé érintő ügyben szeretné megvárni az USA döntését, ami azonban csak nyárra várható, míg az EU-nak eredetileg május 11-én kellet volna kihirdetni határozatát. Tilman Lueder, az Európai Bizottság szóvivője szerint a március 31-én és április 1-én tartott szóbeli meghallgatásokon az Oracle kijelentette, hogy új, az ügyet érintő pénzügyi és munkaügyi részletekkel rendelkezik, ám ezeket nem szolgáltatta be. A hivatalos indoklás szerint az Unió az említett adatok meglétét elengedhetetlennek tekinti a végső döntés meghozásához. A bejelentés szinte szó szerint igazolja amerikai elemzők pár héttel ezelőtt megjósolt menetrendjét, ami eljárásbeli kihágások miatti halasztást valószínűsített. Az Oracle-PeopleSoft felvásárlási ügyet az USA-ban június 7-én tárgyalják először, döntés július-augusztus folyamán várható.

Kulcsszavak: PeopleSoft Oracle EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59