Olcsó műanyag csip-tranzisztorok a Xeroxtól, 2-3 éven belül

Milkovits Gábor, 2004. április 17. 22:47
A főként fénymásolókat és nyomtatókat gyártó cég bejelentette, hogy kutatásaik folytán elérhető közelségbe került a szilícium helyett jóval olcsóbb műanyag alapú tranzisztorok kereskedelmi forgalmazása.
A Xerox más gyártókkal együtt műanyag lapocskákba integrált tranzisztorok kifejlesztésén dolgozik, amelyek jelentősen olcsóbbá, könnyebbé és rugalmasabbá tehetik a jövőbeli csipeket. A Xerox most bejelentett új technológiájának segítségével normál hőmérsékleten is lehetővé válik a félvezetőréteg felvitele a műanyagra, így a gyártási folyamat jelentősen leegyszerűsödik. Korábban ez a felvitel csak speciális, magas hőfokon végzett eljárás révén volt lehetséges.

A technológián kívül a kutatók a tranzisztorokhoz szükséges új anyagokat is kifejlesztettek, amelyek a jövőben a csipek mellett ma még elképzelhetetlennek tűnő termékek, például rugalmas, felcsavarható tv-képernyők vagy számítógépes kijelzők gyártását is lehetővé tehetik majd. Amennyiben a technológia a gyártási szinten beválik, az első műanyagalapú csipek körülbelül 2-3 év múlva kerülhetnek polcokra.
Kulcsszavak: tranzisztor Xerox

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36