A Konica Minolta Magyarország Kft. az uniós csatlakozás után közvetlenül az európai központhoz tartozik

Kiss Ádám Zoltán, 2004. április 26. 20:05
2004. május 1-jétől, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása után a Konica Minolta Magyarország Kft. (volt Minolta Magyarország Kft.) a bécsi központ közreműködése nélkül, közvetlenül a langenhageni székhelyű európai központhoz tartozik majd.
Európában a Konica Minolta Business Solution Europe GmbH. fogja össze az irodatechnikai berendezések értékesítését, szervizelését, illetve ezek támogatását. A németországi Konica Minolta Business Solution Europe GmbH. 100%-ban tulajdonosa a Konica Minolta Magyarország Kft.-nek, a magyarországi és más közép- és kelet-európai leányvállalatok tevékenységét eddig a bécsi iroda támogatta.

Az európai Konica Minolta Business Solution központ május elsejétől nemcsak a magyar leányvállalat központi irányítását veszi át, hanem ezzel egy időben a szintén az unióhoz csatlakozó visegrádi országok (Lengyelország, Csehország, Szlovákia) leányvállalatait is. A döntés oka az, hogy a kelet-európai térségben az említett négy ország bonyolítja le a legnagyobb forgalmat, és uniós csatlakozásuk következtében még erősebben kötődnek majd Nyugat-Európához.

A négy leányvállalat közül a magyarországi a legdinamikusabban fejlődő, illetve az országon belüli piaci részesedése is kiemelkedő. A Konica Minolta Magyarország Kft. kizárólag Minolta és Konica Minolta közös fejlesztésű másoló és nyomtató rendszerek, lézernyomtatók, multifunkciós eszközök forgalmazásával, szervizelésével és terméktámogatásával, illetve kellékanyagok és papír értékesítésével foglalkozik, a tavalyi év során árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot. 2003-ban a színes lézernyomtatók piacán az előkelő 2. pozíciót érte el, forgalma az előző évhez képest 50%-kal növekedett. A teljes lézernyomtató-piacon is sikerült forgalomnövekedést elérnie, így összesítésben számos neves gyártót is maga mögé utasítva a 3. helyre került.
Kulcsszavak: Minolta Konica

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55