Rekord eladások az LG Electronics-nál

forrás Prim Online, 2004. május 3. 16:15
Az LG Electronics rekord eladásokat ért el 2004 első negyedévében. Az LG kiemelkedő teljesítménye a társaság szórakoztatóelektronikai termékeinek és prémium kategóriás háztartási gépeinek értékesítésében elért erőteljes növekedésnek köszönhető.

Az LG Electronics 2004 első negyedévében elért értékesítési bevétele 5,2 milliárd dollár volt, amelyből az export bevétel 408 millió dollárt, a hazai eladás pedig 110 millió dollárt tett ki. Az adott időszakban az LG összességében 352 millió dollár működési eredményt, valamint 506 millió dollár nettó eredményt könyvelhetett el, amely a tavalyi éves nettó eredmény 88%-a. A társaság visszatérő eredménye 270,1%-kal 633 millió dollárra emelkedett.

A nemzetközi informatikai piac lassú növekedése, a koreai gazdaság rossz teljesítménye, a von erősödése és a hullámzó olajárak ellenére az LG Electronics 2004 első negyedévében rekord eladásokat ért el, amely az LG stratégiai termékei (digitális televíziók, PDP-k és mobiltelefonok) piacán folytatott erőteljes marketing tevékenységének, a tengerentúli eladások fellendülésének, valamint az LG.Philips LCD növekedésének köszönhető.

A Telekommunikáció & GSM részleg eladási eredménye 39,5%-kal, 1,5 milliárd dollárra nőtt a részleg előző negyedévben elért értékesítési eredményéhez képest. A mobil készülékek értékesítéséből származó eredmény az előző év hasonló időszakához viszonyítva 43%-kal, 1,4 milliárd dollárra növekedett. A hazai és export eladások növekedésének köszönhetően az értékesített készülékek száma 56%-kal, 8,75 millió eladott darabra nőtt. A CDMA készülékek export értékesítése 29%-kal, az eladott készülékek száma pedig 66%-kal nőtt az észak-amerikai eladásoknak köszönhetően. A GSM készülékek értékesítési eredménye az előző év hasonló periódusához képest 148%-kal nőtt az USA-ba, a Közel-Keletre, a FÁK országokba és az Afrikába szállított mennyiség növekedése eredményeképpen.

A szórakoztatóelektronikai részleg értékesítési eredménye (2 milliárd dollár) a tavalyi évhez képest 16,9%-os növekedést mutatott, míg a részleg működési profitja 127 millió dollárral nőtt. A digitális televíziók, PDP és LCD készülékek eladása 27%-kal növekedett a tavalyi év első negyedévéhez képest. Az LG optikai tároló készülékei 26%-os világpiaci részesedésükkel továbbra is piacvezetők. Az A/V termékek (ideértve a kombi és a DVD felvevő modelleket is) exportja ugyancsak jelentős mértékben növekedett.

A háztartáselektronikai részleg eladása 7%-kal erősödött a tavalyi év hasonló időszakához képest: a prémium termékek erőteljes exportjának köszönhetően a részleg értékesítése 1,5 milliárd dollárra növekedett.

Kulcsszavak: LG +céginfo

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59