Az MTV is beindítja saját online zenei szolgáltatását

Milkovits Gábor, 2004. május 9. 11:00
A közelmúltban hasonló bejelentésekkel előálló nagy cégeket, például a Sony-t követően most az MTV-ről is olyan hírek keltek szárnyra, hogy saját internetes zenei szolgáltatás beindítását tervezi.

A szolgáltatáshoz valószínűleg a Real Networks és három lemezkiadó által 2000-ben létrehozott MusicNet nyújtja majd a technológiai hátteret, az infrastruktúrát és a jogtiszta zenei adatbázist, ám a hírt sem a zenés csatorna, sem a fent említett társaság képviselő nem kommentálták. Így azt sem lehet tudni, hogy a zenék mennyiért, illetve, hogy milyen formátumban - WMA-fájlként, vagy a Real Networks saját formátumában - lesznek majd letölthetők. A hasonló szolgáltatások ára egyébként átlagosan számonként 1 dollár körül van, a korlátlan hozzáférés pedig többnyire havonta 10 dollárba kerül. Nagyon valószínű, már csak az erős konkurencia miatt is, hogy a közismert könnyűzenei tv csatorna sem fog jelentősen eltérni ezektől az áraktól.

Az MTV elég nagy név ahhoz, hogy sikerrel indulhasson a digitális zenei piacon, ám a konkurencia, amivel meg kell majd küzdenie korántsem lebecsülendő. A riválisok között olyan cégek vannak, mint az Apple iTunes, amely egy év alatt 70 millió zeneszámot értékesített csak Amerikában, vagy az eladásokat Európában vezető Napster.

Kulcsszavak: MTV onlineszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05