Japán - európai technológiai közeledés

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2004. május 24. 21:02
Az Európai Unió információs társadalmi kérdésekkel foglalkozó vezetői, valamint Japán közügyekkel foglalkozó, belügy-, és posta, valamint telekommunikációs minisztériumainak képviselői közös szimpóziumot rendeznek többek között az internetes adatátvitel szabványainak egységesítéséről.
Az európai részről Fabio Colasanti, japán oldalról Kanichiro Aritomi vezetésével június 8-án megrendezésre kerülő tárgyalások a 2001-es EU-Japán tárgyalások alapján jöhetnek létre. Az ezúttal leginkább az internetes hangátviteli megoldások szabványosítását érintő tárgyalásokon az iparág vállalatvezetői, elemzők, és akadémikusok vesznek részt a politikai vezetők mellett. A távolabbi informatikai és kommunikációs együttműködést is előre vetítő találkozóra a civil érdeklődőket is várják, a belépők ingyenesek, természetesen igen korlátozott számban. A rendezvény az EU és Japán azon törekvéseit szimbolizálja, miszerint mindkét jelentős piaci szereplő, ám összehasonlításban az USA mögé kerülő állam illetve államszövetség megpróbálja ellensúlyozni az Egyesült Államok szinte abszolút vezető szerepét az információtechnológia területén.
Kulcsszavak: trend EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36