IBM: üzleti alkalmazás-integráció - előnyökkel

Kovács Attila, 2004. június 28. 16:40
Az IBM ma sajtótájékoztatón jelentette be Magyarországon Express köztes szoftver termékportfoliójának két új megoldással kiegészített változatát, amely a középvállalkozásoknak nyújt segítséget üzleti teljesítményük javításában, a folyamatok leegyszerűsítésén és egy integrált informatikai rendszer létrehozásán keresztül. Az IBM azért fejlesztette ki a WebSphere Business Integration Expresst, amely az üzleti folyamatok integrációs stratégiájának fő komponense, hogy elősegítse az információáramlást a kis- és középvállalkozások kibővült struktúrájában.
Sugár Péter, az IBM middleware szakértője szerint a WebSphere Business Integration Server Express megkönnyíti az ügyfelek már működő informatikai rendszereinek, üzleti folyamatainak és alkalmazásainak integrálását, meglehetősen alacsony áron. Az új változat a Windows és Linux platformokon túl az OS/400-on is futtatható. Processzoronkénti licencára 5999 USD, amihez jön a 3-4 hetes rendszerillesztés költsége. Számos kész folyamatelem, mintegy 300-400 kész adapter áll rendelkezésre az Express, vagy Express Plussz rendszerbe illesztésére. Sugár szerint Magyarországon különösen három alkalmazásra javasolhatók az IBM új termékei: manuális folyamatok automatizálásának elkezdésére, az üzleti alkalmazásokkész elemekkel történő gyors integrálhatóságára, illetve a hatékonyabb külső kommunikáció érdekében tett belső vállalati integrációra.

A WebSphere Business Integration Server Express az ügyfél már meglévő információtechnológiai környezetét személyre szabható illesztések és előre elkészített folyamatsablonok segítségével köti össze, amelyek kapcsolatot teremtenek a különböző rendszerek és üzleti folyamatok között. Ahelyett, hogy a cégek új beruházásokra kényszerülnének, hasznosíthatják már meglévő információtechnológiai környezetüket, csökkentve ezzel a tulajdonosi költségeket és mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeli integrációs projektek megvalósítási idejét.

A WebSphere Business Integration Server Express webes szolgáltatásokkal integrálva elősegíti egy Service Oriented Architecture (SOA) kiépítését programozási követelmények nélkül. A szoftver az IBM Magyarországi Kft. partnerein keresztül május 14-től elérhető.
Kulcsszavak: szerverszoft IBM-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59