A 3Com Magyarország adománya a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítványnak

forrás Prim Online, 2004. július 11. 09:30
A rendvédelmi szervek állományainak segítésére alakult Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány (RKA) kiterjesztette tevékenységét a teljes közszolgálati szférára. A nagyságrendekkel növekedett feladatokból adódóan az RKA kommunikációs szükségletei is rendkívüli módon megszaporodtak: munkatársai folyamatosan kapcsolatban állnak a rendőrség mellett most már a határőrség, a vám- és pénzügyőrség, a katasztrófavédelem, a polgári védelem, a tűzoltóság, az önkormányzatok és más szervezetek képviselőivel is. A 3Com Magyarország ezeknek az új szükségleteknek a magas színvonalú kielégítésére egy VoIP technológián alapuló, az RKA igényeit hosszú távon kielégítő telefonközpontot, egy 3Com NBX berendezést adományozott az alapítványnak. Az adomány értéke 1,5 millió forint.
A 3Com NBX kommunikációs rendszer különösen költséghatékony megoldást kínál az RKA-nak, hiszen a telefonközpont az 50-150 telefon felhasználóval rendelkező szervezetek számára készült. Az Internetes telefónia ugyanis összehasonlíthatatlanul gazdaságosabb a hagyományos telefon szolgáltatásoknál. Az alapítványnál csaknem félszáz munkatárs dolgozik ifjúságvédelmi, drogmegelőzési, oktatási programok segítésén, szociális támogatások megszerzésén, nemzetközi kapcsolatok építésén - elsősorban telefonos kapcsolatokat felhasználva. A 3Com NBX berendezés akár 200 eszközt és 100 PSTN-vonalat is képes kiszolgálni. Használata növeli az alkalmazottak termelékenységet, javítja az ügyfélszolgálat hatékonyságát és csökkenti a költségeket. Megbízhatóan működik a különféle adathálózatokon (LAN-okon és WAN-okon), robusztus hívásfeldolgozási funkciókat, valamint alkalmazások széles skáláját kínálja.

Ezeknek a képességeknek az előnyeit különösen az olyan összetett feladatoknál élvezi az RKA, amikor orvosi beavatkozás szervezésében vesz részt, vagy amikor a közszféra felkészítését támogatja az európai unióhoz való csatlakozásból fakadó programokban. Az alapítvány a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium pályázatán nyert el 400 millió forintos támogatást az olcsóbb állam, kisebb apparátus programja alapján a közszférából elbocsátott munkavállalók foglalkoztatására. A támogatásból 82 új munkahelyet teremtett, ahol a fő munkaeszköz a telefon és az internet, amit mostantól a 3Com korszerű berendezése szolgál ki.
Kulcsszavak: adomány 3Com-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05