E-mail keresőtechnológiát vásárolt a Microsoft

Milkovits Gábor, 2004. július 16. 21:34
A Microsoft megvásárolta az elektronikus levelezésnél használatos keresőprogramjáról ismert kétszemélyes vállalatot, a Lookout Software-t.
A cég által kifejlesztett és eddig az interneten ingyen forgalmazott Lookout elnevezésű szoftver egy keresőpultot ad a Microsoft Outlook levelezőprogramjához, amelynek segítségével a felhasználók az Outlook saját eszközeinél hatékonyabb, kiterjedt keresést folytathatnak e-mailjeik vagy a számítógépükön tárolt egyéb tartalmak között. Az eszköz igen jól együttműködik az Outlookkal, ami nem véletlen, mivel Eric Hahn, a Lookout alapítója a Microsoft .Net platformját és C# programnyelvét használta projektjéhez. A Lookout által biztosított technológia kiválóan beleillik a Microsoft terveibe, amelyek a cég MSN Search keresőszolgáltatásának az internetes keresésén túlmutató bővítését célozzák. A szoftveróriás versenytársainál is hasonló törekvések tapasztalhatók, legalábbis erre utal, hogy a Yahoo a múlt héten megvásárolta az Oddpost nevű céget, amely eddig egy az e-maileket mappákba elrendező és tematikusan rendszerező internetalapú e-mail szolgáltatást kínált a világhálón. A Google egyelőre tesztelés alatt álló Gmail elnevezésű levelezőprogramja szintén rendelkezik hasonló funkciókkal.

A Lookout Software két ex-tulajdonosa közül Michael Belshe a Microsoft MSN Search csapatát fogja erősíteni a jövőben, míg az alapító Eric Hahn tanácsadóként segít majd az átmenetnél. Kettejük fő feltétele cégük eladásakor az volt, hogy a Microsoft tegye lehetővé a Lookout jelenlegi mintegy 100 ezer felhasználójának a technológia további használatát, annak ellenére, hogy a program letölthetősége a bejelentéssel egy időben megszűnt.
Kulcsszavak: Outlook e-mail

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55