Új Celsius modellek

forrás Prim Online, 2004. szeptember 22. 12:30
Három új rendszerrel, a Celsius K330, az M430 és az R630-cas modellekkel bővíti a Fujitsu Siemens Computers munkaállomásainak kínálatát.
Celsius K330

Az alapszintű Celsius K330 tökéletes megoldás azoknak az ügyfeleknek, akik kisméretű, kényelmes asztali gépes kivitelben szeretnének hozzájutni az egyprocesszoros munkaállomások teljesítményéhez. A több monitor támogatására képes megoldás NVIDIA Quadro 280 NVS grafikus kártyát tartalmaz. Jól használható azon üzletágaknál, ahol a felhasználóknak párhuzamosan több képernyőt kell szemmel tartaniuk munkájuk során.

A modell a legújabb, HT-technológiát támogató, maximum 3,2 GHz-es Intel Pentium 4 530 és 540 processzorokkal, D1931 alaplappal, Intel 915G lapkakészlettel, maximum 4 GB PC400 DDR memóriával és integrált Intel GMB 900 grafikus lapkakészlettel rendelkezik. Az opcionális PCI Express x16 nagy sebességű grafikus kártya a többmonitoros működést és a középkategóriás, professzionális 3D OpenGL grafikus programok futtatását is támogatja. A rendszer két Serial ATA merevlemez-meghajtót képes befogadni.

Gazdaságos energiafelhasználása és újrahasznosítási jellemzői elismeréseképpen a Celsius K330 munkaállomást Kék Angyal Díjjal ("Blauer Engel") jutalmazták.

Celsius M430

A Fujitsu Siemens Computers középkategóriás munkaállomásai közül a Celsius M430 kapható elsőként minitorony-kivitelben, nagy teljesítményű PCI-Express grafikus interfésszel. Több (felső és középkategóriás) grafikus alrendszert és bővítési lehetőséget kínál. Elsősorban az alábbi alkalmazási területekre ajánlott: CAD és CAE, vizualizáció és virtuális valóság, pénzügyi szolgáltatás és elemzés, alapszintű és középkategóriás digitális tartalomkészítés, háromdimenziós modellezés és animáció, műszaki tervezés, 3D tervezés és effektusok, videószerkesztés, kiadványkészítés, layout- és képszerkesztés, szoftverfejlesztés, PC upscaling.

A munkaállomás Hyper-Threading és Intel Extended Memory 64 technológiát támogató, 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzort, 1 MB-os L2 gyorsítótárral, Intel 925X lapkakészletet, és 4 GB maximális DDR2-533 SDRAM ECC memóriát tartalmaz. A munkaállomás PCI-Express x16 grafikus kártyával és négy soros ATA merevlemez-meghajtóval (RAID 0 / 1 támogatás) rendelkezik. Az Intel Extended Memory 64 technológiára felkészített Celsius M430 túllép a hagyományos 32 bites rendszerekre jellemző korlátokon. Az új DDR2 memóriatechnológia a memóriateljesítményt is magasabb szintre emeli.

A Celsius M430 környezetbarát alaplapja csökkentett halogéntartalommal és ólommentes forrasztási technikával készül.

Celsius R630

A két Xeon processzoros Celsius R630 kifejezetten a nagy kapacitásigényű, több processzort igénylő (pl. CAD, CAE és AEC, valamint digitális tartalomkészítő, szoftverfejlesztési és pénzügyi szolgáltatási) alkalmazások használatához szükséges teljesítményigények kiszolgálására készült.

Az új, 3,6 GHz-es Intel Xeon processzorok támogatják az Intel Extended Memory 64 és a Hyper-Threading technológiát. A rendszer 16 GB maximális DDR2 SDRAM kapacitással rendelkezik a memóriaigényes alkalmazások futtatásához. Nagy sebességű PCI-Express x16 interfésze a grafikus kártyák következő generációjával is képes együttműködni. A nagy fordulatszámú merevlemezeket használó, kétcsatornás SCSI vezérlő felgyorsítja a tárolók elérését, a SCSI és S-ATA lemezekhez kínált RAID (0) és RAID (1) támogatás pedig magát az adattárolási sebességet növeli.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36