Az LG 2010-re 10 milliárd dolláros bevételt vár Indiából

forrás Prim Online, 2004. október 11. 17:23
Az LG Electronics a közelmúltban ismertette a társaság India 1,1 milliárd lakosát megcélzó növekedési stratégiáit, amelyek révén az indiai piac Kína után a világ második legnagyobb termelési bázisává válhat. A társaság várakozásai szerint 2010-re az Indiából származó bevételek meghaladják majd a 10 milliárd dollárt - ez a 2004-es érték tízszerese. Az LG Electronics október 6-án, a pune-i második gyáregység alapkő-letétele alkalmából sajtókonferencián tárta a nyilvánosság elé az indiai piaccal kapcsolatos elképzeléseit. A három indiai piacot érintő stratégia a következő:
a dél- és nyugat-indiai piacok birtokba vétele a Mumbaihoz - India második legnagyobb városához - közeli új pune-i gyáregység révén, amely kiegészíti a meglévő északi gyár tevékenységét;

egy új, GSM-telefonokat előállító gyártósor felszerelése az új pune-i gyárban, és ennek (a kínai Csingtao városában található gyár után) a második legnagyobb termelőhelyként történő kiaknázása; illetve

a jelenlegi indiai 750 fős kutatás-fejlesztési gárda 1500 főre történő kibővítése 2007-ig a kiemelkedő színvonalú termékek kifejlesztésére irányuló törekvés jegyében, és 2007-re az indiai gyártású termékek 30 százalékának exportálása Ázsiába, Közép-Keletre és Afrikába.


Az LG Electronics második indiai gyártelepe 211 ezer négyzetméter összterületű; a jelenlegi gyártósoron évente 600 ezer tévé és egymillió hűtőgép készül. A cég 2005-re légkondicionálókat, mosógépeket, monitorokat és elektromos sütőket előállító gyártósorokkal egészíti ki a termelést és egy GSM-telefonokat gyártó sort is beállít majd az új pune-i létesítménybe. Az új GSM-telefongyártó sor előreláthatóan évi kétmillió készüléket termelhet; ezt a kapacitást a cég 2010-re globális gyártóközponttá bővítéssel évi 10 millióra növelheti.

A három növekedési stratégiához kapcsolódóan 2007-ig az LG Electronics összesen 150 millió dollárt fordít az indiai létesítmények felállítására és a kutatás-fejlesztés fellendítésére. Ebből 53 millió dollárt költ a pune-i második gyárra, 43 milliót a GSM-gyártósor kialakítására és 54 milliót a kutatás-fejlesztési munkaerő biztosítására és egyéb célokra. E stratégiák révén az LG Electronics Kínát és Indiát kívánja felhasználni elsődleges gyártóhelyként világpiaci jelenlétének növelésére, de a koreai Changwongban és Gumiban működő gyárait is főbb gyártóhelyként használja majd, ezáltal növelve jelenlétét a háztartási eszközök piacán.

Az LG Electronics jelenleg televíziókat, hűtőszekrényeket, légkondicionálókat, mosógépeket és számítógépeket gyárt az India északi részén, Új-Delhi közelében található Noida városában. 1998 óta Bangalore-ban működik egy kutatás-fejlesztési központ is az informatikában rendkívül erős India kiváló kutatási és fejlesztési munkaerő-kínálatának kihasználása érdekében.

Ez év januárjától szeptemberig az LG Electronics csúcspozíciót vívott ki az indiai piacon. Részesedése százalékban a különféle területeken: televíziók: 23,5%, CDMA telefonkészülékek 55%, légkondicionálók 35%, hűtők 26%, mosógépek 30,8%, elektromos sütők 40,9% - a társaság ezáltal 1 milliárd dollárnyi forgalmat könyvelhet el. A vállalat az idei évre 1,3 milliárd dollárnyi forgalmat, és ezzel előretörést vár az indiai háztartási berendezések piacán.
Kulcsszavak: LG Electronics LG +céginfo

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 16:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50