70 milliárdos mobilegyesülés készül

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 13. 09:09
Egyesülésről tárgyal az amerikai Sprint és a Nextel mobiltelefon-szolgáltató; összeolvadásukkal 70 milliárd dollár tőkeértékű vállalat jönne létre - írta iparági forrásokat idézve a pénteki Financial Times.
A londoni üzleti lap szerint a két cég, amely az öt legnagyobb amerikai mobilszolgáltató között van, összesen csaknem 40 millió előfizetőt számlál, és egyesülésük a Cingular és a Verizon Wireless mögött a harmadik szolgáltató lenne az amerikai mobiltelefon-piacon.

A tranzakció további konszolidációs hullámot is elindíthat az Egyesült Államokban - áll a Financial Times értesülésében.

A Cingular éppen a múlt hónapban zárta az AT&T Wireless 41 milliárd dolláros akvizícióját, amellyel a Verizon Wirelesst megelőzve egyszerre a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató lett. A Cingularnek 47 millió, a Verizonnak 42 millió előfizetője van.

A Sprint és a Nextel egyesülési tárgyalásai a Financial Times forrásai szerint még korai szakaszban járnak. A lap által megkérdezett elemzők szerint azonban lenne értelme annak, hogy a három kisebb országos szolgáltató "minden stratégiai lehetőséget megvizsgáljon" a Cingular-AT&T Wireless egyesüléssel kialakult piacon, amelyet most két megaszolgáltató ural.

A Verizon Wirelesst 45 százalékban birtokló brit Vodafone jelezte, hogy nem kíván beszállni a Sprint és a Nextel egyesülésébe. A Deutsche Telekom, amelynek T-Mobile USA érdekeltsége az újabb egyesüléssel a legkisebb nagy amerikai szolgáltatóvá válna, valószínűleg szintén nem avatkozik be a tranzakcióba - írta a Financial Times.
Kulcsszavak: fúzió Sprint

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05