(Net)piaci rekordok

forrás Prim Online, 2004. december 29. 10:20
Tegnap adtunk hírt az amazon.com karácsonyi rekordjairól, de a magyar online kereskedelem is megélénkülőben. A NetPiac lassan hat éves történetének (1999. február 3-án alakult a cég) legjobb évét zárta, árbevétele 53 százalékkal haladta meg az előző évit, és 7,5 százalékkal a tervezettet.
Az idén már számottevő nyereséget is felmutató online DVD- és videó áruház sikerei elsősorban a karácsonyi forgalomhoz kapcsolódik, október végén még hajszál pontosan a terveknek megfelelően alakult a forgalom. Novemberben a napi rendelések értéke elérte, majd jelentősen meghaladta az egymillió Ft-ot, és ez kitartott Karácsonyig.

A rendelések száma közel 60%-kal nőtt és kb. megduplázódott az egy rendelésre jutó termékek darabszáma - ez egyúttal azt is mutatja, hogy az értékesítés zömét kivető DVD-k átlagára jelentősen csökkent. (Az áruház termékkatalógusában már 200 db fölött van az ezer Ft alatti DVD-k száma és több száz DVD kapható 2-3 ezer Ft közötti áron.)

A Netpiac tapasztalatai szerint egyre többen részesítik előnyben a futáros szállítást a postával szemben, és nőtt - különösen decemberben - a kártyával fizetők száma.

A Netpiacnál 2004 a műszaki fejlesztések éve is volt. Az online áruház az idén indította el saját fejlesztésű, Linux-alapú call-centerét, és ingyenes IP-telefonnal kötötték össze az irodákat. A postázó rendszer automatizálásának utolsó lépését is elvégezték: most már a beérkező pénzek feldolgozása is teljesen automatikus azzal, hogy elkészült a PEK (Postai Elszámoló Központ) integrációs-modul.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50